Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sığınmacı geriliminin yaşandığı Kayseri'de dikkat çeken atama kararı

Kayseri'de Suriyeli sığınmacının, bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı şehri ayağa kaldırmış ve çok sayıda olay medyada gelmişti. Kayseri'deki gelişmeler gündemdeki yerini korurken yayımlanan Resmi Gazete kararı ile kaymakam değişikliği gerçekleşti.

Sığınmacı geriliminin yaşandığı Kayseri'de dikkat çeken atama kararı

Gözler Kayseri'de yaşanan ve ardından Suriye'nin kuzeyine sıçrayan gerilimi takip ederken, yayımlanan Resmi Gazete kararıyla dikkat çeken bir atama gerçekleşti.

Sığınmacı gerilimi ile olayların yaşandığı Kayseri’nin Melikgazi ilçe Kaymakamı Bülent Karacan, İstanbul Beylikdüzü Kaymakamı olarak atandı. 

Karacan’ın yerine ise Aydın’ın Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy atandı.

 

BÜLENT KARACAN KİMDİR?

Bülent Karacan, 1975 yılında Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kozaklı ilçesinde tamamladı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı, 1997’de mezun oldu. 1998’de kaymakamlık sınavını kazanarak, Samsun kaymakam adayı olarak göreve başladı. Samsun-Kavak, Aksaray-Güzelyurt ve Bursa–Harmancık ilçesinde kaymakam vekilliği, Samsun-Vezirköprü’de kaymakam refikliği görevinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın Kaymakam Adayları Kursu programı dahilinde, 9 ay süreyle İngiltere Nottingham Üniversitesi’nde dil eğitimi aldı, Milli Güvenlik Akademisi’nde Kamu Diplomasisi Kursuna katıldı. Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayıp, sırasıyla Kastamonu-Hanönü ve Kahramanmaraş-Ekinözü’de kaymakamlık, Şanlıurfa’da vali yardımcılığı görevinde bulundu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi dalında, ‘Türk Kamu Yönetiminde Yozlaşma’ konulu tez çalışmasını başarıyla tamamlayarak, Bilim Uzmanı ünvanını aldı.

2007’de Pozantı Kaymakamlığına, 2011’de Tokat Vali Yardımcılığı görevine atandı. 2016 aralık ayında Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi ile Erbaa Kaymakamlığına atandı. Karacan son olarak Melikgazi ilçe Kaymakamı olarak görev yapıyordu. Karacan Evli ve iki çocuk babasıdır.


Haber Kaynağı : 12punto

kayseri Melikgazi Resmi Gazete sığınmacı

İlgili Haberler