Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0106
Dolar
Arrow
34,2550
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5453
Altın
Arrow
3027,0000
BIST
Arrow
8.839

Sinema sanatçısı Ahu Tuğba Miami'deki evinde hayatını kaybetti

Ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba, ABD'nin Miami şehrindeki evinde 69 yaşında yaşamını yitirdi. Tuğba'nın kızı Anjelik annesinin ölümünü doğruladı.

Sinema sanatçısı Ahu Tuğba Miami'deki evinde hayatını kaybetti

Türk sinemasının önemli isimlerinden Ahu Tuğba, ABD'nin Miami şehrindeki evinde hayatını kaybetti. 69 yaşındaki sanatçının astım hastalığıyla mücadele ettiği ve bu hastalığın yanı sıra bir trafik kazası geçirdiği biliniyordu. Tuğba'nın kızı Anjelik, annesinin ölümünü doğruladı.

Gazeteci Hakan Solaker, Ahu Tuğba'nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, sanatçının rahatsızlandığı sırada evde kızı Anjelik'in bulunduğunu ve durumu polise Anjelik'in haber verdiğini belirtti.

Solaker, "Şimdi Amerika Miami'den üzücü bir haber aldım. Yakın dostum Nur Hekimci aradı ve maalesef ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba'nın evinde öldüğünü bildirdi. Evde kızı Anjelik varmış ve durumu polise kızı haber vermiş." dedi.

Solaker, Tuğba'nın sabah saatlerinde yaşamını yitirdiğini, neden ve nasıl öldüğüne dair detayların henüz bilinmediğini ancak uzun süredir astım hastalığı ile mücadele ettiğini ve trafik kazası sonrası zor anlar yaşadığını ekledi. Polisler olay yerine ulaştı ve yeni bilgiler geldikçe paylaşılacağı belirtildi.

AHU TUĞBA KİMDİR?

Ahu Tuğba İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Amerikan Kız Lisesi, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu. Yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp film çekme teklifi ile sinema hayatı başladı.[3] Henüz ortaokuldayken sinema dünyasına girdi. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bıraktı.

1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinema dünyasında tanınmaya başladı. 1980'lerin başlarında üne kavuştu ve 80'li yıllarda Türk sinemasının sembollerinden biri oldu.1987 yılında müzik albümü yaptı.

Ahu Tuğba, dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrol oynamış olup, 80'li yıllarda Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte o dönemlerin sembolü olarak anılmıştır.

10 KEZ EVLENDİ

Ahu Tuğba hayatı boyunca toplam 10 kez evlilik yapmıştır. İkinci evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile yapmıştır.1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evliliğinden kendisi gibi "Ahu" (Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij) adında 11 Kasım 1993 doğumlu bir kız çocuğu vardır.

Ahu Tuğba, İstanbul'un Osmanbey semtinde Guantenamera adlı gece kulübünün sahibidir. Ahu Tuğba Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami şehrinde kızıyla beraber yaşamaktadır.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahu Tuğba