Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0624
Dolar
Arrow
34,1295
İngiliz Sterlini
Arrow
44,5429
Altın
Arrow
2955,0000
BIST
Arrow
8.793

Son Dakika: Ali Yerlikaya'dan Yenidoğan Çetesi hakkında açıklama! İlk soruşturma ne zaman başladı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’yi sarsan bebek katili Yenidoğan Çetesi hakkında açıklama yaptı.

Son Dakika: Ali Yerlikaya'dan Yenidoğan Çetesi hakkında açıklama! İlk soruşturma ne zaman başladı?

İstanbul'da yeni doğan bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanması ve çok sayıda bebeğin ölümüne yol açan Yenidoğan Çetesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bebek katili Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin açıklama yaptı.

YENİDOĞAN ÇETESİ'NE İLK SORUŞTURMA NE ZAMAN AÇILDI?

Yerlikaya yaptığı açıklamada, CİMER şikayetleri ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarı üzerine suç örgütüne yönelik 21 Mayıs 2023’te soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yerlikaya, 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen 2 ayrı operasyonda 47 şüphelinin yakalandığını hatırlatarak, tutuklu bulunan 22 kişi hakkında yargılama sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Yerlikaya’nın açıklamasının tamamı şöyle:

Kamuoyunda ‘’Yenidoğan Bebek Çetesi’’ olarak adlandırılan suç örgütüyle ilgili olarak CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatılmıştı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı projeli bir çalışma yürütmüş ve şüpheliler yapılan 2 ayrı operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir.

Bir baba olarak çok üzgünüm. Halkımızın üzüntüsünü de en derinden paylaşıyorum.

Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızların hak ettikleri cezayı alması için konunun takipçisi olacağım.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Yenidoğan çetesi