Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TBB'den Can Atalay çağrısı: Yeni bir krize yol açmadan tahliye edilmeli

Türkiye Barolar Birliği (TBB), TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği 2. hak ihlali kararına ilişkin açıklama yaptı.

TBB'den Can Atalay çağrısı: Yeni bir krize yol açmadan tahliye edilmeli

Türkiye Barolar Birliği (TBB), TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın cezaevinde tutulmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin ikinci hak ihlali kararını değerlendirdi. 

Yapılan açıklamada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çağrıda bulunularak Anayasa Mahkemesi kararının hemen uygulanması talep edildi.

Açıklamada, "Yargının temel varlık sebebi, anayasal düzenin ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasıdır. Bu nedenle, hukuk devletini sorgulatacak kararlardan kaçınılmalıdır" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, mahkemenin, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararını hızlı bir şekilde yerine getirmesi ve Can Atalay'ın serbest bırakılması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Yargının oluşturduğu sorunu, hukuk kuralları çerçevesinde çözebilecek bir fırsatın ortaya çıktığı belirtilerek, yeni bir krize yol açmayacak adımların atılması talep edildi. Ş. Can Atalay'ın tahliye edilmesi ve seçmenlerini temsil etmek üzere parlamentoda görev yapabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması beklenmektedir" denildi.


Haber Kaynağı : 12punto

13. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi Can Atalay Türkiye Barolar Birliği