Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

TKP, Türkiye'nin pek çok ilinde Narin için yürüdü: 'Çocuklarımız için soracak hesabımız var'

'Narin için, çocuklarımıza el uzatan bu gerici düzene karşı sokağa çıkıyoruz' çağrısıyla Türkiye'nin pek çok ilinde eylem düzenleyen TKP'liler yaptıkları basın açıklamasıyla yaşanan bu ölümü şiddetli bir şekilde kınadı.

TKP, Türkiye'nin pek çok ilinde Narin için yürüdü: 'Çocuklarımız için soracak hesabımız var'

Türkiye'nin sağ salim bulunması için birlik olduğu Narin Güran'dan ne yazık ki acı haber geldi. Diyarbakır'da iki haftayı aşkın bir süre önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması kapsamında amcası tutuklanmıştı.

Güran'ın ölümü üzerindeki soruşturma ve sır perdesi devam ederken Türkiye'nin her yerinden yaşanan bu ölüme tepkiler yükseldi.

Yaşadıkları üzüntüyü göstermek ve Narin Güran gibi daha çok çocuğun ölmemesi adına tepkilerini duyurmak isteyen TKP'liler yaptıkları çağrılarla sokağa döküldü ve Türkiye'nin pek çok noktasında gerçekleştirdikleri eylemlerle seslerini duyurmaya çalıştı.

Ankara, İzmir ve İstanbul gibi şehirlerde yürüyüşler düzenleyen TKP'liler ayrıca yaptıkları basın açıklamalarıyla da tepkilerini duyurdular.

TKP Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan yaptığı açıklamada: “Bu ülkenin aydınlık geleceği için, çocuklarımız için soracak hesabımız var. Bu hesap, söz veriyoruz, mahşere kalmayacak. Narin için söz veriyoruz: AKP’den de gericilerden de tarikatlardan da cemaatlerden de hesap soracağız!” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL PANGALTI'DA EYLEM YAPILDI

İstanbul'da da çok sayıda TKP'li ellerindeki pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi ve tepkilerini dile getirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

diyarbakır eylem İstanbul İzmir Narin Güran pankart TKP