Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,9915
Dolar
Arrow
34,2844
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3446
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.855

TKP'den TUSAŞ saldırısı sonrası açıklama: "Türkiye hem yoksul hem kırılgan ve güvenliksiz hale gelmiştir"

TUSAŞ tesisine düzenlenen saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. TKP, AKP'nin politikasını eleştirerek toplumu bu düzene karşı durmaya çağırdı.

TKP'den TUSAŞ saldırısı sonrası açıklama:

Ankara Kahramankazan'da bulunan TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) tesisine saldırı düzenlendi. İki saldırgan öldürüldü. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 14 yaralı var.

Konuya ilişkin Türkiye Komünist Partisi de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

AKP’nin yürüttüğü politikalardaki tutarsızlığa atıf yapılan paylaşımda “Bu zihniyet ve holdingler-tarikatlar düzeni Türkiye’yi hem yoksul hem kırılgan ve güvenliksiz hale getirmiştir” vurgusu yapıldı. 

Paylaşımın tamamı şöyle:

“Bir kez daha başımız sağolsun. Ankara’daki saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin kimliği ve üye oldukları örgüt belli olsun ya da olmasın, saldırının hangi amaçla gerçekleştirildiğine ilişkin erken değerlendirmelerden uzak durulmalıdır. Bununla birlikte, açıkça ifade etmemiz gerekenler var: Ülkemiz bir yandan Filistin ile dayanışan bir yandan İsrail ile işbirliği yapan; bir yandan Esad’a el uzatır gibi yapıp diğer yandan Suriye’nin içinde cihatçı bir ordu kuran; bir yandan ABD’ye atıp tutup diğer yandan NATO’da büyük roller kapmaya çalışan bir zihniyet tarafından yönetilmektedir. Bu zihniyet ve holdingler-tarikatlar düzeni Türkiye’yi hem yoksul hem kırılgan ve güvenliksiz hale getirmiştir. Yurttaşlarımız artık bu kirli ve kanlı tabloya karşı ayağa kalkmalıdır.”


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

tusaş Ankara TUSAŞ saldırı TKP