Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

Tuğrul Türkeş, Gezi davası hükümlülerini ziyaretini 12punto’ya anlattı: Benzemezleri bir torbaya koymuşlar

Dün sürpriz bir şekilde Silivri ve Bakırköy cezaevlerindeki Gezi davası hükümlülerini ziyaret eden AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, “3-5 benzemez adamı bir torbaya koyup, bir grubun adamı olarak tarif etmek mümkün değil” dedi.

Tuğrul Türkeş, Gezi davası hükümlülerini ziyaretini 12punto’ya anlattı: Benzemezleri bir torbaya koymuşlar

Müyesser YILDIZ-12punto.com.tr /ÖZEL

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Tayfun Kahraman'ın da bulunduğu Gezi davası hükümlülerini cezaevinde ziyaret etti.

Cezaevi ziyareti izlenimlerini 12punto'yla paylaşan Türkeş, Silivri Cezaevi'nde Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'la, Bakırköy Cezaevi'nde de Çiğdem Mater ve Mine Özerdem'le ayrı ayrı görüştüğünü belirttikten sonra şunları anlattı: 

“Hepsinin moralleri yüksek, hiçbirisini çökmüş görmedim. Konularına hakimler ve gelişmeleri takip ediyorlar. Hangi konularda kaygı duyduklarını, yargılama süreçlerini konuştuk. 3-5 benzemez adamı bir torbaya koyup, bir grubun adamı diye tarif etmek mümkün değil. Osman Kavala başka bir adam, Tayfun Kahraman başka bir adam, Can Atalay başka bir adam. Bu durum bile bunları aynı çetenin elemanı gösterilmesinin yanlış olduğunu ortaya koyuyor. Hiçbirimiz aynı siyasi görüşe sahip değildik, en şeker tarafı bu. Farklı siyasi görüşteki insanların farklı şartlarda bir araya gelip, konuşması başlıbaşına önemli.” 

Öncesinde çeşitli tartışmalara ve tepkilere yol açan ziyareti için, “İyi ki yaptım” ifadesini kullanan Türkeş, şöyle devam etti:

“Bu ziyaret hukuk arayışımın bir parçası değildi. Ekstradan çıktı. Esas amacım, ülkemizdeki yargılama süreçlerinin hukuk içinde yapılmasını sağlamak. Bu tartışılıyor, iyi bir şey. Konunun magazinleştirilmemesi için bundan sonra izlenimlerimi sadece ilgililere, merak edenlere anlatacağım.”

Türkeş son olarak, “Onlara 1 saat nefes aldırabildiysem, ne mutlu.” dedi.


Haber Kaynağı : Müyesser Yıldız

İlgili Haberler

Tuğrul Türkeş Osman Kavala Gezi Davası Gezi Parkı