Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Turistik Doğu Ekspresi yeni sezonda seferlerine başladı

Turistik Doğu Ekspresi, seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının favorisi haline gelmiş, bu sabah Ankara'da gerçekleştirilen Uğurlama Töreni ile seferlerine başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan Turistik Doğu Ekspresi'nin sezonu, ilk seferiyle bugün Ankara'dan Kars'a doğru başladı.

Turistik Doğu Ekspresi yeni sezonda seferlerine başladı

Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyenler için eşsiz bir fırsat olan Turistik Doğu Ekspresi, 2023 yılı sezonunda yeniden seferlerine başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Turistik Doğu Ekspresi yeni sezonda Ankara-Kars güzergahında haftada üç gün olmak üzere toplam 84 sefer düzenleyecek. Bu özel tren, Ankara-Kars hattındaki tarihi ve kültürel şehirleri keşfetme fırsatı sunacak şekilde dört rota arasında yer alacak. Sadece yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars arasında Erzincan ve Erzurum'da; Kars-Ankara arasında ise Divriği, Sivas ve İliç'te yaklaşık 3'er saatlik molalar verecek. Bu girişim, seyahatseverlere Türkiye'nin zengin tarihine ve kültürüne dokunma fırsatı sunuyor.

DÜŞÜK DÖNEMDE ÜCRET 6 BİN

Turistik Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları sezonlara göre değişiyor. Düşük dönemde odanın ücreti 6 bin lira, normal dönemde 8 bin lira, yüksek dönemde ise 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilecek, 0-6 yaş arasındaki en fazla 2 çocuk ücretsiz olarak seyahat edebilecek. Biletler sadece tren yolculuğunu içeriyor; yemek, gezi ve otel hizmetleri ayrıca ücretlendirilecek.

SATIŞA SUNULDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin özellikle gençler, doğa tutkunları ve fotoğrafçılar başta olmak üzere çeşitli yaş gruplarına benzersiz bir tatil seçeneği sunduğunu belirtti. Seyahat acenteleri aracılığıyla satılan 8 yataklı vagonun yanı sıra, TCDD tarafından 2 vagonun biletleri satışa sunuldu.


Haber Kaynağı : AA

Abdulkadir Uraloğlu Doğu Ekspresi Turistik Doğu Ekspresi