Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Tuzla Piyade Okulu'ndaki Teğmenler ihraç edildi: Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz karara tepki gösterdi

Tuzla Piyade Okulu'ndaki 'Atatürk rozeti' kavgasına katılan teğmenlerin hepsi TSK'den ihraç edildi. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz "Tarikat mensubu subaylarla kavga etti diye bir grup teğmenin TSK’den ihracı kabul edilemez" dedi.

Tuzla Piyade Okulu'ndaki Teğmenler ihraç edildi: Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz karara tepki gösterdi

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım'da bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmaması üzerine yaşanan kavga sonrası başlatılan soruşturmada sona gelindi. 10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre kavgaya karışan 7 teğmen de TSK'den ihraç edildi. 

AHMET YAVUZ: İHRAÇ KABUL EDİLEMEZ

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz teğmenlerin ihracına yönelik karara tepki gösterdi. Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Tarikat mensubu subaylarla kavga etti diye bir grup teğmenin TSK’den ihracı kabul edilemez. Salt disiplin tesisiyle izah edilebilir bir karar değildir. Sarıklı amirale ve Montrö’ye ilişkin görüş açıklayan emekli amirallere yapılanın bir benzeridir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yeni Şafak, 14 Aralık'ta manşete taşıdığı haberde 'teğmen cuntası' başlığını kullanmış ve Tuzla Piyade Okulu'nda dindar öğrenci subayların fişlendiğini iddia etmişti.

Haberde, bir grup teğmenin kendi aralarında bir yapı oluşturduğu ve dindar teğmenlere baskı uygulayıp dayak attığı öne sürülmüştü. Olayların ise 10 Kasım töreninde patlak verdiği belirtildi.

Törende bazı teğmenlerin toplu iğne yetmediği gerekçesiyle Atatürk fotoğraflarını yakalarına takmadığı, gruplaştığı iddia edilen teğmenlerin ise küfürleştiği, ilerleyen süreçte koğuş basma ve darp hadiseleri yaşandığı iddia edilmişti. Habere göre olaylar, darp edilen subayların şikayetiyle yargıya taşındı ve adli süreç başladı.



Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Tuzla Piyade Okulu Ahmet Yavuz