Üniversite sahte, rektörü de lise mezunu çıktı: Sahte diploma veriyorlar
Uzaktan eğitim verdiği ve 4 bine yakın öğrencisi bulunduğu iddia edilen Yeni Pazar Üniversitesi’nin sahte olduğu, rektörünü Ali İlseven’in ise lise mezunu olduğu iddia edildi. Mağdurlar, Avukat Dilara Damla Öksüz aracılığıyla İstanbul Anadolu Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.
Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ'da faaliyet yürüttüğü belirtilen Yeni Pazar Üniversitesi'nin hayali/sahte olduğu iddia edildi. Üniversite rektörünün lise mezunu, verilen diplomaların ise sahte olduğu öne sürüldü.
Üniversite mağdurları adına Avukat Dilara Damla Öksüz'ün, İstanbul'da Anadolu Adliyesi'ne suç duyusunda bulunduğu ifade edildi.
Dilekçede, "Dolandırıcılık ağı, internet üzerinden kurdukları, sahte üniversite siteleri ile yürütülmektedir. Ali İlseven ve Damla İlseven, devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, kayıt olan insanlara sahte diploma vermektedir. Bu diplomaların da Türkiye'de YÖK denkliği bulunduğu, 168 ülkede geçerli olduğu algısını yaratmaktadır. Hiçbir akademisyeni olmayan, kampüsü olmayan, mütevelli heyeti olmayan ve hiçbir hükmü olmayan üniversite görünümlü internet siteleri kurup hukuka aykırı biçimde faaliyet göstermektedir" ifadelerine yer verildi.
REKTÖR ALİ İLSEVEN LİSE MEZUNU İDDİASI
Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ'da faaliyet yürüttüğü belirtilen üniversitenin rektörü olarak Prof. Dr. Ali İlseven görülüyor. Ancak akademik bir kaydı bulunmayan İlseven'in lise mezunu olduğu dahi ileri sürülüyor. YÖK'ün bu iddiaların takipçisi olacağı öğrenildi.
WEB SİTESİNE ERİŞİM YOK
Türkiye'deki üniversiteler gibi "..edu.tr" uzantılı "https://yenipazar.edu.tr" adresinden yayın yapan üniversitenin bir mektup adresi, posta kodu da yok. İletişim bölümünde sadece e-posta adresi ve Kosova'ya ait bir telefon numarası var. O numara da asla çevrilmiyor.
Öte yandan bir süredir üniversitenin web sitesine erişilemiyor. Siteye girenler "Web sitesi, planlı bakımdan geçiriliyor" yazısıyla karşılaşıyor.
HAYALİ ÜNİVERSİTE
Hayali üniversiteye kayıt olan öğrencilerin 2 ila 4 bin euro ödediği, öğrencileri ikna için üniversitenin internet adresinde "edu.tr" uzantısı kullanıldığı öne sürüldü. Konuyla ilgili Av. Öksüz, "Bir üniversite değilseniz bu uzantıyı kullanamazsınız. Savcılığın YÖK ve ilgili domain şirketi ile yapacağı yazışma sonucu bu skandalın nasıl gerçekleştiği ortaya çıkacak" dedi.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
A101 21 Kasım 2024 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
Fatih Altaylı'dan Acun Ilıcalı ve yasa dışı bahis yorumu
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
20 Kasım reyting sonuçları 2024: Annem Ankara, Kuruluş Osman, Leyla
Onur ve Semih arasında MasterChef'te kavga! Yeni fragmanda olay anları
İUP maaşı ödeme tarihi ne zaman? İUP maaşları ne zaman yatacak?