Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,6046
Dolar
Arrow
33,4618
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5388
Altın
Arrow
2563,0000
BIST
Arrow
10.036

Üniversite sahte, rektörü de lise mezunu çıktı: Sahte diploma veriyorlar

Uzaktan eğitim verdiği ve 4 bine yakın öğrencisi bulunduğu iddia edilen Yeni Pazar Üniversitesi’nin sahte olduğu, rektörünü Ali İlseven’in ise lise mezunu olduğu iddia edildi. Mağdurlar, Avukat Dilara Damla Öksüz aracılığıyla İstanbul Anadolu Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

Üniversite sahte, rektörü de lise mezunu çıktı: Sahte diploma veriyorlar

Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ'da faaliyet yürüttüğü belirtilen Yeni Pazar Üniversitesi'nin hayali/sahte olduğu iddia edildi.  Üniversite rektörünün lise mezunu, verilen diplomaların ise sahte olduğu öne sürüldü.

Üniversite mağdurları adına Avukat Dilara Damla Öksüz'ün, İstanbul'da Anadolu Adliyesi'ne suç duyusunda bulunduğu ifade edildi.

Dilekçede, "Dolandırıcılık ağı, internet üzerinden kurdukları, sahte üniversite siteleri ile yürütülmektedir. Ali İlseven ve Damla İlseven, devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, kayıt olan insanlara sahte diploma vermektedir. Bu diplomaların da Türkiye'de YÖK denkliği bulunduğu, 168 ülkede geçerli olduğu algısını yaratmaktadır. Hiçbir akademisyeni olmayan, kampüsü olmayan, mütevelli heyeti olmayan ve hiçbir hükmü olmayan üniversite görünümlü internet siteleri kurup hukuka aykırı biçimde faaliyet göstermektedir" ifadelerine yer verildi.

REKTÖR ALİ İLSEVEN LİSE MEZUNU İDDİASI

Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ'da faaliyet yürüttüğü belirtilen üniversitenin rektörü olarak Prof. Dr. Ali İlseven görülüyor. Ancak akademik bir kaydı bulunmayan İlseven'in lise mezunu olduğu dahi ileri sürülüyor. YÖK'ün bu iddiaların takipçisi olacağı öğrenildi.

WEB SİTESİNE ERİŞİM YOK

Türkiye'deki üniversiteler gibi "..edu.tr" uzantılı "https://yenipazar.edu.tr" adresinden yayın yapan üniversitenin bir mektup adresi, posta kodu da yok. İletişim bölümünde sadece e-posta adresi ve Kosova'ya ait bir telefon numarası var. O numara da asla çevrilmiyor.

Öte yandan bir süredir üniversitenin web sitesine erişilemiyor. Siteye girenler "Web sitesi, planlı bakımdan geçiriliyor" yazısıyla karşılaşıyor.

HAYALİ ÜNİVERSİTE

Hayali üniversiteye kayıt olan öğrencilerin 2 ila 4 bin euro ödediği, öğrencileri ikna için üniversitenin internet adresinde "edu.tr" uzantısı kullanıldığı öne sürüldü. Konuyla ilgili Av. Öksüz, "Bir üniversite değilseniz bu uzantıyı kullanamazsınız. Savcılığın YÖK ve ilgili domain şirketi ile yapacağı yazışma sonucu bu skandalın nasıl gerçekleştiği ortaya çıkacak" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali İlseven Yeni Pazar Üniversitesi