Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-bankamatikte-sahte-dolar-dolandiriciligi-14874

Bankamatikte sahte dolar dolandırıcılığı

İstanbul'da bir banka ATM'sinden çıkan 33 adet 100 (3300) doların sahte olduğunu gören banka görevlileri durumu polise bildirdi. Polis yaptığı çalışmalarda 2'si kadın 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvuran özel bir bankanın yetkilileri, ATM'ye yatırılan 33 adet 100 doların sahte olduğunu belirterek şikayette bulundular. 

MERKEZ BANKASI DOLARLAR SAHTE RAPORU VERDİ

Ekipler ATM'den çıkan paraların sahte olup olmadığının belirlenmesi için Merkez Bankasına gönderildi. Gelen raporda paraların sahte olduğu belirtildi. 

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sahte dolarlar çıkan ATM'ye ait güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler tarafından yapılan izlemede, 27 Ağustos ve 29 Ağustos 2023  tarihleri arasında  33 adet sahte 100 doların ATM içerisinde, para yerleştirme haznesine hileli yöntemler ile yerleştirildiği ve bu şekilde şüphelilerin haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi Şüphelilerin ATM para yatırma haznesine yerleştirilen 33 adet 100 dolar banknotun sahte olduğu ve bu paraların mobil bankacılık işlemi ile TL cinsine çevrildikten sonra 3. şahısların hesaplarına aktardığı tespit edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Soruşturma kapsamında şüphelilerin kimliklerini tespit eden ekipler, yaptıkları eş zamanlı operasyonla 2'si kadın 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyedeki işlemleri tamalanan şüphelilerden 4'ü tutuklandı. 5 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Diğer 2 kişi ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar