Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-gezi-parkinda-gostericilere-saldirmisti-palali-sabri-olduruldu-19513

Gezi Parkı'nda göstericilere saldırmıştı: Palalı Sabri öldürüldü

Gezi olayları sırasında palayla göstericilere saldırdığı için adı Palalı Sabri olarak kalan Sabri Çelebi İstanbul Beyoğlu’nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis konuyla ilgili çalışma başlattı.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Gezi eylemleri sırasında elinde pala ile göstericilere saldıran ve bu nedenle 'Palalı Sabri' olarak anılan Sabri Çelebi'nin yargılandığı fuhuş çetesi davasında, tutuklu sanıklar tahliye edilmişti.

Sabri Çelebi, Beyoğlu Talimhane’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

"Palalı Sabri'" adıyla tanınan Sabri Çelebi'nin kurduğu suç örgütüyle kadınları gece kulüplerinde çalıştırarak fuhşa zorladığı iddiasıyla dava açılmıştı. Hakkında kadınları zorla fuhuşa sürüklediği gerekçesiyle 248 yıla kadar hapis cezası talep edilen Çelebi, 6 ay önce beraat etmişti.

GEZİ OLAYLARINDA GÖSTERİCİLERE SALDIRMIŞTI

Gezi Parkı olaylarında Taksim'de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldırdığı gerekçesiyle Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. 

11 Mayıs 2017'de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı "silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama" suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Sabri Çelebi, bir kadını zırhla yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

YENİ AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Palalı Sabri olarak bilinen Sabri Çelik cinayetinin azmettiricilerinin uzun süredir husumetli olduğu eski ortakları Cebrail K., ve Resul K., olduğu iddia edildi. Ayrıca, Resul K., ve Cebrail K., hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. 

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken; gözaltına alınanlarını ikisinin Resul K. ve Cebrail K.'nın işlettiği bar çalışanları olduğu öğrenildi.

Haber ve Video: Müslim SARIYAR

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar