Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yağma kararı Resmi Gazete'de: Yapılaşmaya uygun araziler orman dışına çıkarıldı

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararına göre aralarında Bursa, Eskişehir, Elazığ, Bingöl, Sinop, Kastamonu, Kütahya, Muğla ve Zonguldak’ın da bulunduğu 13 ilde milyonlarca metrekare orman arazisi orman dışına çıkarıldı.

Yağma kararı Resmi Gazete'de: Yapılaşmaya uygun araziler orman dışına çıkarıldı

Resmi Gazete’nin 7 Ocak 2021 tarihli sayısında yayımlanan 3413 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun Ek 16. Maddesi kapsamında ‘Orman Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’ yürürlüğe girmişti.

3 YIL ÖNCE YAYIMLANMIŞTI

Yönetmeliğe göre sınırları Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek olan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerler ile üzerinde yerleşim yeri bulunan yerler ve yerleşim yeri oluşturulması uygun olan, taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan yerler orman sınırları dışına çıkarılabilecek.

13 İLİ KAPSAYAN KARAR

Resmi Gazete'nin 18.01.2024 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesine göre ise; Bursa, Eskişehir, Elazığ, Bingöl, Sinop, Kastamonu, Kütahya, Muğla ve Zonguldak’ın da bulunduğu 13 ilde milyonlarca metrekare orman arazisinin orman dışına çıkarıldığı belirtildi.


Haber Kaynağı : 12punto

orman Resmi Gazete Tarım ve Orman Bakanlığı