Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.956

Yeni mezun teğmenlerin kılıçlı yemini tartışma çıkardı: Troller hedeflerine onları koydu

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde yeni mezun teğmenlerin kılıçlarıyla slogan atarak yemin etmesi sosyal medyayı ikiye böldü. Özellikle AKP'ye yakın sosyal medya ünlüleri söz konusu görüntüleri 'tehlikeli' olarak nitelendirdi.

Yeni mezun teğmenlerin kılıçlı yemini tartışma çıkardı: Troller hedeflerine onları koydu

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'nda Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni yapıldı. Törende dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu, diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleştirilen törenlerde adet olduğu üzere genç teğmenler kılıçlarıyla Türk ordusunun yeni komutanları olmanın coşkusunu yaşadılar.

Törenlerde ortaya çıkan bir görüntü ise sosyal medyada tartışma yarattı. Genç teğmenlerin kılıçları kaldırarak “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı attıktan sonra dönem birincisi Ebru Eroğlu’nun okuduğu yemini tekrar etmesi, sosyal medyada iki farklı görüşü ortaya çıkardı.

AKP'ye yakınlıklarıyla bilinen kimi sosyal medya hesapları Türkiye’nin geçmişte yaşadığı darbeleri hatırlatarak “tehlikeli görüntü” yorumunu yaparken bir başka kesim genç teğmenlerin yaptıklarından gurur duyduklarını dile getirdi.

HARP OKULU GELENEĞİ

Yeni mezun teğmenlerin mezuniyet törenlerinde dönem birincisinin nezaretinde kılıçlarını çatarak yemin etmesi Harp Okulunda öteden beri süregelen bir gelenek.

 


Haber Kaynağı : 12punto

30 Ağustos Zafer Bayramı AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devir teslim töreni diploma gelenek Kara Harp Okulu