Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Zamanın Adaleti yayında: Av. Dr. Ruşen Gültekin: "Cumhurbaşkanı, 4. kez seçilmek için bu anayasa değişikliğini istiyor..."

Av. Dr. Ruşen Gültekin, 'Zamanın Adaleti' programında iktidar tarafından gündeme getirilen yeni anayasa hazırlıklarına ilişkin konuştu. Gültekin, "Cumhurbaşkanının şu anda 50+1’le seçilmeye yetkisi yok, o yüzden de 40+1’e düşürebilir miyim diye, CHP’yle pazarlığını edecek, DEM’le pazarlığını edecek. DEM’e niye gidiyor? DEM terörist değil miydi?" şeklinde konuştu.

Zamanın Adaleti yayında: Av. Dr. Ruşen Gültekin:

Av. Dr. Ruşen Gültekin, 'Zamanın Adaleti' programında iktidar tarafından gündeme getirilen yeni anayasa hazırlıklarına ilişkin konuştu.

‘AKP’ye göre DEM terörist değil miydi’

AKP'nin yaptığı anayasa değişikliklerinde,  anayasaya nasıl uymadığı konusunda toplumda yeterince bir kanaat var” diyen Gültekin, "AKP, iktidara geldiğinden bugüne kadar, anayasayı tanımamak için elinden geleni yaptı, ilk başta bunu takiyeyle yaptı, tanırmış gibi yaptı çünkü o zaman demokratik görünmeye ihtiyacı vardı. Otoriterleştikçe anayasal devlet olmaktan, hukuk devletine saygı duymaktan ve yargı bağımsızlığından uzaklaştı.  Cumhurbaşkanının şu anda 50+1’le seçilmeye yetkisi yok,  o yüzden de 40+1’e düşürebilir miyim diye, CHP’yle pazarlığını edecek, DEM’le pazarlığını edecek. DEM’e niye gidiyor? DEM terörist değil miydi?" şeklinde konuştu. 

‘CHP BİRİNCİ ÇIKINCA SOKAK HAYVANLARI GÜNDEM OLDU’

AKP'nin sokak hayvanları hakkında yasa tasarısı hazırlığı hakkında konuşan Gültekin, "Sokak hayvanlarına ilişkin yasa tasarısının temeli emekliler konuşulmasındır. Her zamanki gibi algı yöneten yapı bize sokak hayvanlarını konuşturmak istiyor.  Bunları birisi konuşmasın, biz anayasa yapalım.  Bu ülkede ucuz et alacağım diye kuyruğa giren emeklileri, işçileri, memurları görmüyor musun?  Çöpten ekmek toplayan, pazardaki artıkları toplamaya çalışan teyzelerin kamera görüntüleri hala yok mu? Dolayısıyla aslında mesele sokak hayvanları meselesi değil.  23 yıldır iktidardasın, bundan önce de yazı yazdın, bundan önce de kanun çıkardın senin böyle bir niyetin olsa sanki bu 4 milyon sokak köpeği gökten zembille indi. 100 kişi son 5 yılda yaralandı.  Çok ciddi yaralanmalar da var. Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti çıkınca sokak hayvanları bizim gündemimiz oldu. Hayvanlarımızla ilgili tabi ki medeni ülkelerden çok gerideyiz. Tabi ki bunlar kısırlaştırılmalı.” ifadelerini kullandı. 

‘SURİYE KAPISI AÇIK, AVRUPA KAPISI KAPALI’

“Türkiye’nin göçmenlere açık kapı politikası uyguladığını söyleyen Gültekin, “Bize gelenler istilacı. Herhangi bir kontrolü olmadan geliyorlar, bizi iktidarımız bu ülkeye bir tane bile istilacı girmiyor demedi mi? Açık kapı politikası uyguluyoruz şu anda. İki tane politikamız var, bu endişenin sebebi bu. Kapıyı kapatmıyoruz. Açık kapı politikası diye bir şey olur mu? Suriye kapısı açık, Irak kapısı açık, İran kapısı açık, her kapımız açık Avrupa kapıları kapalı, Avrupa’yla anlaşma yapmışız, kapı öyle ki bizden giriyorlar içeri öbür kapı var, 2011 yılında geri kabul anlaşması diye bir anlaşma yaptık ve dedik ki size istilacı, sığınmacı, göçmen hiç kimseyi göndermeyeceğiz, hepsini biz alıyoruz ama sizde bize para gönderin.” dedi. 

Zamanın adaleti her pazartesi 16.00’da özgür gazeteciliğin adası 12punto Youtube ekranlarında...


Haber Kaynağı : 12punto