Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Zelenski açıkladı: Ukrayna, Rusya içindeki Sudzha kasabasını ele geçirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev güçlerinin Rus gazını Avrupa'ya taşıyan önemli altyapıya ev sahipliği yapan Sudzha kasabası üzerinde tam kontrol sağlandığını ifade etti.

Zelenski açıkladı: Ukrayna, Rusya içindeki Sudzha kasabasını ele geçirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev güçlerinin, Rusya sınırları içinde yer alan Sudzha kasabası üzerinde tam kontrol sağladığını iddia etti. Rus gazını Avrupa'ya taşıyan önemli bir altyapıya ev sahipliği yapan bu kasaba, Ukrayna'nın Rusya'ya başlattığı sürpriz saldırıdan bu yana ele geçirdiğini duyurduğu en büyük yerleşim birimi olarak dikkat çekiyor.

GAZ İTHALATININ YÜZDE 5'İNİ OLUŞTURUYOR

Rusya topraklarının yaklaşık 10 kilometre içinde yer alan Sudzha, Batı Sibirya'dan gelen ve Ukrayna boru hatları üzerinden Avrupa'ya akan Rus doğal gazının ölçüm istasyonuna ev sahipliği yapıyor. Bu bölge, Avrupa'nın gaz ithalatının yaklaşık yüzde 3'ünü oluşturuyor.

Zelenski, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sirski'den perşembe günü aldığı brifingde, kasabada bir Ukrayna askerî komutanlık ofisinin kurulmakta olduğunu belirtti. Zelenski'nin açıklamalarına göre, Sudzha kasabasının kontrol altına alınması, Ukrayna'nın son 10 gün içinde ele geçirdiği 80 yerleşim biriminin en büyüğü.

Kasabada yaşayanlardan bazıları çatışmalardan korunmak için bodrum katlarına sığınırken, birçok kişi tahliye edildi. Bu arada, Rusya'nın eski dışişleri bakan yardımcılarından Andrey Fedorov, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Kiev'deki akıllı insanlar bu merkezi ele geçirmeleri gerektiğini hesapladılar, öyle ki Rus ordusu burayı geri almak için yok etmek zorunda kalacak" dedi. Ancak şu ana kadar gaz akışında bir kesinti olduğuna dair herhangi bir belirti bulunmadığı kaydedildi. 

Hem Ukrayna hem de Rusya, perşembe günü Kursk bölgesinde ilerleme kaydettiklerini iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı, kuvvetlerinin "Ukrayna silahlı kuvvetlerinin saldırı girişimini püskürtmeye" devam ettiğini ve Krupets yerleşimi üzerinde kontrolü yeniden sağladığını açıkladı.

BRİTANYA TANKLARI RUSYA'DA 

Öte yandan, Sky News'in bildirdiğine göre Britanya tarafından Ukrayna'ya hibe edilen Challenger 2 tankları, Rusya topraklarında aktif çatışmalarda kullanıldı. Britanya Savunma Bakanlığı bu iddia hakkında yorum yapmaktan kaçınsa da Ukrayna'ya sağlanan tank ve diğer silahların "Rusya içindeki operasyonlarda" kullanılmasına izin verildiğini belirtti.

Kiev, operasyonun amacının bir kısmının Rus güçlerinin Ukrayna'ya saldırmasını engelleyecek bir "tampon bölge" oluşturmak olduğunu söyledi. Ancak ne kadarlık bir alanın bu amaçla kontrol edileceği ve bu kontrolün ne kadar süreyle sürdürüleceği henüz belirsiz.


Haber Kaynağı : 12punto

ukrayna Rusya Vlodimir Zelensky