Dana Pirzola pişirmenin püf noktası
Protein yönünden zengin olan dana pirzola nasıl pişirilir? Dana pirzolayı en iyi şekilde pişirmenin püf noktası...
B12 vitamini açısından zengin olan dana pirzolaya dair marine işlemi tarifteki en önemli püf noktalardan biri.
Pişirme esnasında maşa kullanmak işinizi kolaylaştırdığı gibi etinizin kesici aletler ile su kaybedip sertleşmesinin de önüne geçiyor.
Dana Pirzola Malzemeler:
• 4 Adet Afiyet Dana Pirzola
• 1 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• Sızma Zeytinyağı
Dana Pirzola Yapılışı:
-Aldığınız dana pirzolayı derin bir karıştırma kabına alın. Değirmende çekilmiş tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile marine edip 1 saat dinlendirin.
-Etinizi ayçiçek yağı ile değil sızma zeytinyağı ile marine etmeniz durumunda zeytinyağı etinizin hava almasını önler, et dinlenir ve daha yumuşak olur.
-Izgarada tercihinize göre az, orta ya da pişkin halde pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
22 Kasım 2024 burç yorumları
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!
Lüks araba markası Jaguar logosunu neden değiştirdi? Yeni logosu ne oldu?
İsmi Fenerbahçe ile anılıyordu: Al Nassr'da flaş Talisca gelişmesi
Teğmenlerin avukatlarından MSB'ye sert yanıt