Hellim peyniri nedir, nereye ait?
Hellim peyniri, Kıbrıs’a özgü bir peynirdir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mutfağında sıkça kullanılır.

Hellim peyniri, koyun, keçi ve inek sütü karışımından yapılır ve tuzlu bir tadı vardır. Bu peyniri, kızartılarak veya ızgaralanarak tüketilir.
Peynirin özelliği, yüksek erime noktasına sahip olmasıdır. Bu nedenle, kızartıldığında dışı çıtır, içi erimiş bir kıvama sahip olur.
Hellim peyniri, salatalarda, sandviçlerde, mezelerde veya sade olarak tüketilebilir. Ayrıca, Kıbrıs mutfağındaki birçok yemeğin yapımında da kullanılır.
TARİH ÖNCESİ DÖNEMLERDEN BERİ YAPILIYOR
Hellim peynirinin kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Kıbrıs’ın Orta Doğu ve Akdeniz mutfağı arasındaki konumu nedeniyle bu bölgede tarih öncesi dönemlerden beri yapıldığı düşünülüyor.
Eski Kıbrıs dönemlerinde, hayvancılık ve peynir yapımı adanın ekonomik faaliyetlerinden biriydi.
Hellim peyniri, Kıbrıs mutfağındaki birçok yemeğin yapımında kullanılan bir malzemedir.
Ayrıca, son yıllarda dünya çapında popülerlik kazanmış ve birçok restoranda kullanılan bir malzeme haline gelmiştir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Kent Lokantası'nın mutfağına sabotaj!

MHP liderinden Erdoğan'a 'yeniden adaylık' çağrısı

Gelinim Mutfakta 23 Mayıs Cuma puan durumu: Bugün kim elendi?

Pazar günü İstanbul için maske uyarısı! Çöl tozu ve sağanak kapıda

Terör örgütleri ile iş tutan AKP'li kim? 'Muğla'dan gelen bilgiler...'

Kurban Bayramı tatilinin süresi belli oldu

AKP'li isimden çarpıcı yeni anayasa açıklaması

Royal Atlantis Icon Oteli'nde faciadan dönüldü

Bir yargıcının isyanı ve avukatlık ilkeleri

Terör örgütü PKK silah bıraktığını açıklamıştı ama...
