Hellim peyniri nedir, nereye ait?
Hellim peyniri, Kıbrıs’a özgü bir peynirdir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mutfağında sıkça kullanılır.

Hellim peyniri, koyun, keçi ve inek sütü karışımından yapılır ve tuzlu bir tadı vardır. Bu peyniri, kızartılarak veya ızgaralanarak tüketilir.
Peynirin özelliği, yüksek erime noktasına sahip olmasıdır. Bu nedenle, kızartıldığında dışı çıtır, içi erimiş bir kıvama sahip olur.
Hellim peyniri, salatalarda, sandviçlerde, mezelerde veya sade olarak tüketilebilir. Ayrıca, Kıbrıs mutfağındaki birçok yemeğin yapımında da kullanılır.
TARİH ÖNCESİ DÖNEMLERDEN BERİ YAPILIYOR
Hellim peynirinin kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Kıbrıs’ın Orta Doğu ve Akdeniz mutfağı arasındaki konumu nedeniyle bu bölgede tarih öncesi dönemlerden beri yapıldığı düşünülüyor.
Eski Kıbrıs dönemlerinde, hayvancılık ve peynir yapımı adanın ekonomik faaliyetlerinden biriydi.
Hellim peyniri, Kıbrıs mutfağındaki birçok yemeğin yapımında kullanılan bir malzemedir.
Ayrıca, son yıllarda dünya çapında popülerlik kazanmış ve birçok restoranda kullanılan bir malzeme haline gelmiştir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Yanlışlıkla kızını vuran baba aynı silahla intihar etti

Soruşturma izni talebi sonrası Ankara'da dikkat çeken görüntü

Sergen Yalçın’ın arabasındaki isim dikkat çeken paylaşım

Islak mendil ve dezenfektan kullandı, ehliyetine el konuldu

'Umut Hakkı' tartışması kapandı

'Milleti de susturun' der mi?

Erdoğan'ın İtalya Başbakanı Meloni'ye sigara uyarısı İtalya basınında

Sürpriz İrfan Can Kahveci gelişmesi: Ezeli rakip devreye girdi

'Yapay Zeka'yı kullananlar için 'On Emir'

Görmenin Sessizliği
