Hellim peyniri nedir, nereye ait?
Hellim peyniri, Kıbrıs’a özgü bir peynirdir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mutfağında sıkça kullanılır.
Hellim peyniri, koyun, keçi ve inek sütü karışımından yapılır ve tuzlu bir tadı vardır. Bu peyniri, kızartılarak veya ızgaralanarak tüketilir.
Peynirin özelliği, yüksek erime noktasına sahip olmasıdır. Bu nedenle, kızartıldığında dışı çıtır, içi erimiş bir kıvama sahip olur.
Hellim peyniri, salatalarda, sandviçlerde, mezelerde veya sade olarak tüketilebilir. Ayrıca, Kıbrıs mutfağındaki birçok yemeğin yapımında da kullanılır.
TARİH ÖNCESİ DÖNEMLERDEN BERİ YAPILIYOR
Hellim peynirinin kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Kıbrıs’ın Orta Doğu ve Akdeniz mutfağı arasındaki konumu nedeniyle bu bölgede tarih öncesi dönemlerden beri yapıldığı düşünülüyor.
Eski Kıbrıs dönemlerinde, hayvancılık ve peynir yapımı adanın ekonomik faaliyetlerinden biriydi.
Hellim peyniri, Kıbrıs mutfağındaki birçok yemeğin yapımında kullanılan bir malzemedir.
Ayrıca, son yıllarda dünya çapında popülerlik kazanmış ve birçok restoranda kullanılan bir malzeme haline gelmiştir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
BEDAŞ 21 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
A101 21 Kasım 2024 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
21 Kasım 2024 burç yorumları
Fatih Altaylı'dan Acun Ilıcalı ve yasa dışı bahis yorumu
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
20 Kasım reyting sonuçları 2024: Annem Ankara, Kuruluş Osman, Leyla