Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Hint safranı olarak bilinen zerdeçalın 5 faydası

Türkiye’de 'Hint Safranı' olarak bilinen zerdeçal, bağışıklık sistemini ve kalp sağlığını güçlendirmede önemli bir rol oynuyor. İşte zerdeçalın insan sağlığına 5 faydası...

Hint safranı olarak bilinen zerdeçalın 5 faydası

Ana vatanı Güney Asya olan zerdeçal, çabuk, taze ve toz olarak tüketilmektedir.

Yapılan bilimsel araştırmalar zerdeçalın insan sağlığına olumlu anlamda etkilerini ortaya koydu.

İşte zerdeçalın insan sağlığına 5 faydası:

1) Sindirime Yardımcı Olur: Zerdeçal, anti-inflamatuar özelliği sayesinde şişkinlik, hazımsızlık, inflamatuar bağırsak hastalığı, ülseratif kolit gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.

2) Depresyonla Mücadelede Yardımcıdır: Zerdeçalin içinde bulunan kurkumin antidepresanların etkinliğini artırarak ilaçtan daha fazla faydalanmayı ve depresyonu iyileştirmeye katkı sağlar. Ayrıca bazı çalışmalarda ruh halinizi etkileyen dopamin ve serotonin hormonlarını artırdığı gözlenmiştir. 

3) Cilt Sağlığını İyileştirir: Zerdeçal düzenli kullanıldığında egzama, ülser, sedef hastalığı ve yaraların iyileşmesine katkıda bulunabilir. Bu iyileştirmeyi anti-inflamatuar, antioksidan ve antimikrobiyal özellikleriyle sağlar.

4) Kansere Karşı Korur: Enflamasyon, vücutta tümör büyümesiyle bağlantılıdır. Kurkumin gibi anti-inflamatuar bileşikler meme, prostat, mide, kolorektal, pankreas gibi kanserlerin tedavisinde veya önlenmesinde rol oynayabilir. Uzman kontrolünde kullanılması gereklidir çünkü kullanılan ilaçlarla etkileşime girme ihtimali olabilir.

5) Kalp Sağlığını İyileştirir: Zerdeçal, kolesterol ve yüksek tansiyon gibi kalp ve damar sağlığı hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Kolesterol ve yüksek kan basıncını düşürerek kalp hastalığı ve kalp krizini önleyici etki gösterir.

Tansiyonla ilgili ilaç kullananlar zerdeçal kullanımını doktoruna danışmalıdır. ayrıca zerdeçal endotel fonksiyonu ve kalp ve kalp damarlarının içini kaplayan ince zarların sağlığını güçlendirir.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Zerdeçal Hint Safranı