Japonya mutfağının önemli parçası: Gari nedir, nasıl sunulur?
Gari, bir tür zencefil turşusudur. İnce dilimler halinde doğranan zencefilin şeker ve sirke içinde bekletilmesiyle yapılır. Japon mutfak kültüründe genellikle suşi ve saşimi ile birlikte sunulur.

Gari'nin doğal rengi soluk sarı ve pembe arasındadır. Ancak ticari olarak piyasaya sürülen gari adlı pek çok ürün, E124 veya pancar suyu ile yapay olarak pembeleştirilir.
Gari, antiseptik özelliklerinden dolayı çiğ et kullanımda zararlı olabilecek parazitleri de öldürür. Mide bulantısına da iyi gelmektedir.
NASIL SUNULUR?
Gari, suşi ve sasami çeşitleri yanında damak temizleyici olarak sunulur; gari, farklı türdeki suşi veya sasamileri peş peşe tüketirken tatlarının birbirine karışmaması için arada gari tüketmek suretiyle damaktaki tat nötrleştirilir.
MEZE OLARAK DA TÜKETİLİYOR
Gari, duşi ve sasamiye eşlik etmenin yanı sıra, meze olarak da tüketiliyor. Aburaage olarak bilinen mezede gari, derin yağda kızartılmış tofu içinde servis edilir.
Japon ürünü evde kolayca hazırlanabilmektedir. Aynı zamanda dünya çapında çok sayıda uluslararası marketlerde de mevcuttur.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Mourinho ile ilgili o gerçek ortaya çıktı

Sanat dünyasında taciz iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor

2023 seçimleriyle ilgili çarpıcı Kılıçdaroğlu çıkışı

Gümrük Tarife Etkisi: Dünya ekonomisinde kritik viraj

Gazeteler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı nasıl gördü?

Felsefeye Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

Ucuz yemekleri paketleyip eve götürüyorlar

Genç kızların eğlencesi kabusa dönüştü

Dolandırıcıların şimdiki hedefi Akın Gürlek!

Kreşler kapatılıyor çocuğu komşuya bırak deniliyor
