Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Japonya mutfağının önemli parçası: Gari nedir, nasıl sunulur?

Gari, bir tür zencefil turşusudur. İnce dilimler halinde doğranan zencefilin şeker ve sirke içinde bekletilmesiyle yapılır. Japon mutfak kültüründe genellikle suşi ve saşimi ile birlikte sunulur.

Japonya mutfağının önemli parçası: Gari nedir, nasıl sunulur?

Gari'nin doğal rengi soluk sarı ve pembe arasındadır. Ancak ticari olarak piyasaya sürülen gari adlı pek çok ürün, E124 veya pancar suyu ile yapay olarak pembeleştirilir.

Gari, antiseptik özelliklerinden dolayı çiğ et kullanımda zararlı olabilecek parazitleri de öldürür. Mide bulantısına da iyi gelmektedir.

NASIL SUNULUR?

Gari, suşi ve sasami çeşitleri yanında damak temizleyici olarak sunulur; gari, farklı türdeki suşi veya sasamileri peş peşe tüketirken tatlarının birbirine karışmaması için arada gari tüketmek suretiyle damaktaki tat nötrleştirilir.

MEZE OLARAK DA TÜKETİLİYOR

Gari, duşi ve sasamiye eşlik etmenin yanı sıra, meze olarak da tüketiliyor. Aburaage olarak bilinen mezede gari, derin yağda kızartılmış tofu içinde servis edilir.

Japon ürünü evde kolayca hazırlanabilmektedir. Aynı zamanda dünya çapında çok sayıda uluslararası marketlerde de mevcuttur.


Haber Kaynağı : 12punto

Japon Gari Turşu

İlgili Haberler