Kalburabastı nedir, adını nereden alıyor?
Yapımı oldukça kolay olan kalburabastı, şerbetli bir tatlıdır. Kalburabastı nedir, adını nereden alıyor? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Sivas yöresine ait olan kalburabastı, yurdun farklı pek çok noktasında tüketilmektedir.
Hamuru için malzeme olarak margarin, un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu ve ceviz içi kullanılır. Şerbeti için toz şeker, su ve limon suyu kullanılır.
Kalburabastı tatlısının üzerinde "kalbura bastırılarak şekil verildiği için" gözenekler bulunur ve adı da işte kalbura bastırılarak yapılmasından gelmektedir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Van'ı karıştıran 'camideki kısa şortlu poz' tartışması sürüyor

CHP'li Kütahya Belediye Başkanı Kahveci'den AKP'ye transfer açıklaması

'Suikast hazırlığı' iddiasıyla tutuklanan Selahattin Yılmaz'dan mektup

'Kuvayi Milliye' ve 'Mücahit' denilen Bir 'ÖSO'muz vardı!..

CHP'li Yavuzyılmaz, 'duvardaki ikinci tuğlayı çekiyorum' notuyla paylaştı

Meclis'in önünde Beyaz Toros yakan şüphelinin kimliği belli oldu

AKP'li Seda Sarıbaş'tan, Çerçioğlu'na övgü dolu sözler

Freni patlayan kamyon 10 araca çarpıp, kanala düştü

İYİ Parti'de 'terörsüz Türkiye' istifası yaşandı

1700 sayfalık Daltonlar iddianamesi ayrıntılarına 12punto ulaştı
