Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

5 isim öne çıktı: AKP’nin İBB adaylığı için ilk kez adı anıldı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü yerel seçim adaylarının ay sonuna kadar peyderpey açıklanacağını söylemesinin ardından kulisler hareketlendi. İstanbul için yapılan temayül yoklamasında 5 isim öne çıktı.

5 isim öne çıktı: AKP’nin İBB adaylığı için ilk kez adı anıldı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü yerel seçim adaylarının ay sonuna kadar peyderpey açıklanacağını söylemesinin ardından AKP’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlığı adayını 29-30 Aralık’ta açıklaması bekleniyor. 

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre bu isimler şöyle: 

Eski bakanlar Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen.

Bu 5 aday adayı içinde açık ara önde olan bir ismin bulunmadığı belirtilirken; İstanbul için adı geçen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da öneriler arasında çok fazla yer almadığı kaydedildi.

KULİSLERDE ADI İLK KEZ YER ALDI

Eski bakanlar Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in ismi daha önce kulislerde konuşulurken, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın adı ilk kez kulislerde kendine yer buldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan Tevfik Göksu Murat Kurum Fahrettin Koca