Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Barselona’da 19. yüzyıla ait çikolata fabrikası keşfedildi

İspanya’nın Barselona şehrinde 19. yüzyıldan kalma bir çikolata fabrikasının kalıntıları gün yüzüne çıkarıldı. Orta Çağ’dan kalma bir malikanede yer alan atölyede bir zamanlar çikolata ve tatlı üretiliyordu.

Barselona’da 19. yüzyıla ait çikolata fabrikası keşfedildi

Barselona’daki bir tesiste inşaat sırasında keşfedilen yapı, Katalan çikolata şirketi Clemente Guardia ile ilişkilendiriliyor.

Barselona Arkeoloji Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, atölyede bir zamanlar hem bölge sakinleri hem de turistler için tatlı üretiliyordu.

Çikolatacı, ürünlerini İspanyol imparatorluğu'nun topraklarında satan Barselona’nın zenginlerinden biriydi.

ORTA ÇAĞ KONAĞIYDI

Ancak söz konusu yapının atölyeden çok önceye uzanan bir geçmişi var: Burası başlangıçta 14. yüzyıldan kalma bir Orta Çağ konağıydı. Arkeologlar bu döneme tarihlenen duvarları, kemerleri ve kapıları dikkatle belgelediler.

Arkeofili'de yer alan habere göre, konak daha sonra, 15. ve 16. yüzyıllar arasında, Hostal de Sant Pere olarak bilinen bir pansiyon olarak işletildi.

ÜÇ MÜLKE BÖLÜNDÜ

Sonunda 18. yüzyılın başlarında üç mülke bölündü; arkeologlar bölgede bulunan yedi büyük seramik kabın bu döneme ait olduğunu düşünüyor ancak bunların içerikleri henüz belirlenmedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Barselona Arkeoloji çikolata tatlı

İlgili Haberler