Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

'Gün Batımına Birkaç Gün Kala' filminin prömiyeri 11. Boğaziçi Film Festivali'nde gerçekleşti

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 11. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yer alan "Gün Batımına Birkaç Gün Kala" filminin dünya prömiyeri 10 Aralık Pazar günü, Atlas 1948 Sineması’nda yapıldı.

'Gün Batımına Birkaç Gün Kala' filminin prömiyeri 11. Boğaziçi Film Festivali'nde gerçekleşti

'Gün Batımına Birkaç Gün Kala' adlı filmin gösterimi sonrası gerçekleşen söyleşiye filmin yapımcısı ve oyuncularından Uğur Güneş, yönetmen Yiğit Küçükkibar, yapımcı Serhan Aydın, yapımcı Yeşim Kocaman, yapımcı Güvenç Selekman, görüntü yönetmeni Ercan Işık, oyuncu Serkan Ercan, oyuncu Sahra Şaş ve film ekibi katıldı.

Etkinliğin moderatörlüğünü ise sinema yazarı Gökşen Aydemir yaptı. 

İlk sözü filmin yönetmeni Yiğit Küçükkibar aldı. Küçükkibar, konuşmasına her insanın hayatında olduğu gibi kendisinin de kırılma anlarının olduğunu ve bu filmin daha çok bir erkek hikayesi olduğunu dile getirerek başladı.

'İNSAN OLMANIN İLK KOŞULU İLETİŞİM'

Dayatılan erkekliğin sorgulandığı, bir hikâye olduğunu ekleyen Küçükkibar, kendisinin de geçmişinde bununla ilgili şahit olduğu anlar, hikayelerin var olduğunu ifade etti.  Küçükkibar sözlerine şöyle devam etti:

"Filmde olayları karakter bazlı ele aldım. İnsan olmanın ilk koşulu iletişim. Özellikle annenin evine giderken gördüğümüz köprü filmin daralmışlığıdır. Anlattığım bir hafta katrandır. Bu iki insan 7 günde birbirlerini ne ölçüde anlayabilir buna değinmek istedim."

Filmin hikayesinin neden 7 günde geçtiğinin sorulması üzerine Yiğit Küçükkibar, “7 günün çıkış noktası semavi dinlerden geliyor. Felsefi yaklaştım konuya. Dünya 7 günde yaratılmıştır. 7 gün dinlerde de çok geçen bir unsurdur. 7 günü bir yaratılış ve yok oluş döngüsü içinde ele almak istedim. 7 günün sonunda bir hayat son mu bulacaktı yoksa devam mı edecekti. Aslında sebebi budur” dedi. 

Hemen hemen bütün film ekibinin yakın arkadaş olduğunun altını çizen yapımcı Güvenç Selekman ise Uğur Güneş ile okul arkadaşı olduklarını, Devrim Yakut’un okulda hocaları olduğunu, Bülent Şakrak ile de yıllardır beraber çalıştıklarını dile getirdi. 

FİLMİN SENARYOSU 7 GÜNDE YAZILDI

Filmin yapımcılarından aynı zamanda başrol oyuncularından Uğur Güneş ise filmin tüm sürecinden içinde olduğunu ve 3 yıldır bu projeyi çekmeyi istediklerini dile getirdi.

Filmin senaryosunun 7 günde yazıldığını ve çekim sürecinin 14 günde tamamladığını dile getiren Güneş sette hiç ikinci tekrar almadıklarını da sözlerine ekledi.

Yiğit Küçükkibar’ın yönettiği "Gün Batımına Birkaç Gün Kala", aynı yolculuğa çıkartılmış iki insanın bir haftaya sığdırdıkları içsel yolculuğunu sıra dışı deneyimlerle anlatıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

11. Boğaziçi Film Festivali Gün Batımına Birkaç Gün Kala