Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi vizyona girdi

Ahmet Kaya’nın yasal varisleri GAM Müzik ve eşi Gülten Kaya’nın, X Yapım’a açtığı davaların kaybedilmesinin ardından ‘İki Gözüm Ahmet: Sürgün’ filmi bugün vizyona girdi.

'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi vizyona girdi

Başrollerinde Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız ve Yelda Reynaud'un yer aldığı, yönetmen koltuğunda Gani Rüzgar Şavata ve Hakan Gürtop'un oturduğu 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi sinema seyircisiyle buluştu.

'ENGEL KALMADI'

X Yapım’dan yapılan açıklamada, "Fikri Sınai Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararla filmimiz için alınmaya çalışılan ihtiyati tedbir talebinin reddine hükmedilmiş, yapımın gösterime girmesi önünde hiçbir engel kalmamıştır" denildi.

İKİ GÖZÜM AHMET: SÜRGÜN FİLM KONUSU

İki Gözüm Ahmet: Sürgün, 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın 43 senelik kısa ömründeki yaşam ve toplumsal mücadelesini konu ediyor.

Çocukken babasının aldığı saz ile müzik hayatına başlayan Ahmet Kaya, yıllarca verdiği mücadelenin ardından ülkenin en ünlü sanatçılarından bir olur. Gençlik yıllarında çeşitli işlerde çalıştıktan sonra arkadaşlarının yardımı ile albüm yapan Ahmet Kaya, söylediği şarkılardan dolayı kendisini adliye koridorlarında bulur.

Sol mücadelesi, türban yanlısı protestolarda kadınlara desteği ile hümanist tavrını ortaya koyan Kaya, ülkesinde terörist ilan edilip, zorunlu olarak gittiği Paris’te kardeşlik için mücadelesini sürdürür.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

İki Gözüm Ahmet: Sürgün Ahmet Kaya Film