Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sanat camiasından Fatma Karanfil'e veda mesajları: 'Bir yıldız daha kayıp gitti'

Yeşilçam'ın efsane yapımlarından 'Keloğlan'da 'Fatma' karakterini, 'Aşk-ı Memnu' dizisinin Şayeste'si olarak hafızalarda yer eden Fatma Karanfil hayatını kaybetti. Fatma Karanfil hayatını kaybetmesi sanat camiasını da yasa boğdu. Karanfil'in ardından hangi ünlü ne dedi? Detaylar haberimizde...

Sanat camiasından Fatma Karanfil'e veda mesajları: 'Bir yıldız daha kayıp gitti'

Dizi ve sinema oyuncusu Fatma Karanfil'in ölüm haberini menajeri Aslı İslamoğlu sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

"Değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'i kaybettik. Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden, çok değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi.

Bu acı kaybın derin üzüntüsünü yaşarken, Fatma Karanfil'e Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Işığı hiç sönmeyecek, kalplerimizde ve sanat dünyasında daima parlayacaktır. Mekanın cennet olsun, değerli Fatma Karanfil. Tüm sanat camiasına ve kamuoyuna duyurulur."

CENAZE DETAYLARI BELLİ OLDU

Karanfil, 5 Haziran Çarşamba günü Levent Barbaros Hayrettin Paşa Caminde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Fatma Karanfil'in hayatını kaybetmesi sanat camiasını da yasa boğdu.

FATMA KARANFİL'İN ARDINDAN HANGİ ÜNLÜ NE DEDİ?

ALİ KOCATEPE: Aysun Kocatepe ile tanışmadan önce beş yıl evli kaldığım ilk eşimdi Fatma Karanfil. Çok yetenekli bir sinema oyuncusuydu. O da yaşama erken veda etti. Işıklar içinde yatsın. Tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

AYŞEGÜL ALDİNÇ: Yalnız haber yaparken yüzlerce film geçmişi olan bir oyuncuyu popüler, dizilerdeki tiplemeleri üzerinden haber yapmak kariyerine haksızlık olumuyor mu diye de düşünmüyor değilim?

HÜLYA KOÇYİĞİT: Canım Fatma... Güler yüzlü, samimi, içten, naif Fatma…Çok çok üzgünüm. Geçen hafta yanında seni ziyaret ettim dilerim hissetmişsindir, dilerim beni duymuşsundur. Benim için zor bir vedaydı güzel arkadaşım. Türk sinemasına ilk adımı attığında çocuk yıldız olarak parlamıştın... Emeklerin için, geride bıraktıkların için sonsuz teşekkürler. Şimdi bir yıldız daha kayıp gitti ne yazık ki... Canım Fatma’ma Allahtan rahmet, evladı gibi sarıp sarmaladığı yeğenleri Elif ve Aslı başta olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyorum.

NEBAHAT ÇEHRE: Değerli meslektaşım Sevgili Fatma Karanfil’i kaybettik... Işıklar içinde uyu Fatma...

MELEK BAYKAL: Türk sinemasının çok değerli oyuncusu Fatma Karanfil’i kaybetmişiz maalesef. güzel insanlar birer birer terkediyorlar bizleri… Güzel insan mekânın cennet olsun inşallah. Ailesine yakınlarına ve sanatçı dostlarına sabırlar diliyorum.

SELÇUK YÖNTEM: Çok değerli bir insandı. Aşk-ı Memnu da çok güzel bir karakter yarattı. Allah rahmet eylesin. Üzgünüm.

KIVANÇ TERZİOĞLU: Sinema ve tiyatro dünyası usta bir ismi kaybetti. Sevenlerine sabır diliyorum.

FATMA KARANFİL KİMDİR?

3 Şubat 1952'de Eskişehir’de dünyaya gelen Fatma Karanfil, Language and Culture Center’de okuduktan sonra 1968'de Ses Dergisi yarışmasında üçüncülük kazanarak sinemaya adım attı.

1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenen ancak daha sonra ayrılan Karanfil, 1976-1980 yılları arasında Londra’ya tekstil eğitimi aldı. Göğüs kanseri teşhisi konulmasına rağmen hastalığı yenen Karanfil, 2001 yılında işine geri döndü.

Oyuncu, 2008 yılında Aşk-ı Memnu dizisindeki rolü ile tekrar gündeme geldi. Fatma Karanfil Yeşilçam’ın efsane yapımlarından olan Keloğlan‘da Fatma karakterini canlandırmıştı.

Fatma Karanfil 4 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Fatma Karanfil cenaze Nebahat Çehre Melek Baykal Sanat camiası

İlgili Haberler