Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türk sinemasının acı kaybı: Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti

Türk sinemasının önemli ismi, Yeşilçam oyuncusu Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Türk sinemasının acı kaybı: Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti

Türk sinemasının önemli oyuncusu Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

"Korkusuz Korkak" filminde Gaddar Kerim, "Umudumuz Şaban" filminde Mardinli Arif'i ve "Tatar Ramazan" filminde Cıbıl Halil karakterleriyle Türk sinemasında hafızalara kazınmıştı.

Taşdemir, Yılmaz Güney'in "Umutsuzlar" filminde 'Parmaksız' lakaplı bir kiralık katil karakterini oynadı. Son olarak ise, Arka Sokaklar dizisinde rol almıştı.

HİKMET TAŞDEMİR KİMDİR?

Sinema ve dizi oyuncusu Hikmet Taşdemir, 2 Şubat 1942, Erzurum'da doğdu. Genç yaşta bazı tiyatro topluluklarında çalıştı. Tavsiye edilmesine rağmen sahne ismi kullanmayan ender sinema sanatçılarından biridir.

Sinemaya ilk olarak 1971 yılında çekilen Baba filmi ile adım attı. Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı. Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban filmindeki Mardinli Arif karakterleri ve Tatar Ramazan filmindeki Cıbıl Halil hafızalarda yer etti.

Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı. 40 yılı aşkın senedir eşiyle Silivri'de yaşıyor.

Yeşilçam'da oynadığı "kabadayı" karakterleriyle hatırlanan oyuncu Hikmet Taşdemir, "Yılmaz Güney başta olmak üzere Türkan Şoray'ı, Cüneyt Arkın'ı, Kartal Tibet’i ve bütün oyuncuları seviyorum. Bu iş sevilmeden yapılmaz ki." dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Gaddar Film hayatını kaybetti Kemal Sunal sanatçı Sinema Türk Sineması yeşilçam Hikmet Taşdemir