Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Uluslararası Berlin Film Festivali’nin Instagram hesabından 'soykırım' paylaşımı

74’üncü Uluslararası Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) Panaroma bölümünün Instagram hesabı hacklenerek Filistin için dayanışma mesajları paylaşıldı. “Soykırım soykırımdır, hepimiz suç ortağıyız” başlıklı metin kısa süre sonra silindi. Festival yetkilileri resmi sosyal medya hesabından suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Uluslararası Berlin Film Festivali’nin Instagram hesabından 'soykırım' paylaşımı

74. Berlin Film Festivali (Berlinale) bu yıl tartışmaların gölgesinde gerçekleşti.

Bu hafta sonu dağıtılan ödüllerle son bulan festivale, Berlinale'nin yan bölümü olan Panaroma'nın ınstagram hesabından Gazze'deki saldırılara dair sessiziliği bozmak adına yapılan 'Soykırım' paylaşımı damga vurdu.

Festivalin 'Panaroma' hesabından yapılan açıklamada, Berlinale'nin bu yıl ki resmi afişinin üzerinde "Soykırım soykırımdır, hepimiz suç ortağıyız" yazılı bir metin paylaşıldı.

Festival yönetimi, kısa süre sonra Berlinale'nin resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, bu metnin kendilerine ait olmadığını, panaroma hesabının hacklendiğini ve söz konusu açıklamayı festival adına yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

'berlinale.panorama' adlı Instagram hesabından paylaşılan metin şöyle:

"Berlinale 2024'ü hedef alan Filistin yanlısı eylemlere cevaben ve Almanya'da aşırı sağın yükselişi ışığında, sessizliğimizin bizi İsrail'in Gazze'de devam eden soykırımına ve Filistin'deki etnik temizliğe ortak ettiğini kabul ediyoruz.

Uzun iç tartışmalardan sonra, 'Alman suçluluğunun' bizi ülkemizin tarihinden veya ulus olarak mevcut suçlarımızdan muaf tuttuğu fikrinden sonunda vazgeçmeye karar verdik. Dünyanın dört bir yanında acil ve kalıcı ateşkes talep eden milyonlara katılmak üzere sesimizi yükseltiyor ve Almanya'daki diğer kültür kurumlarını da aynı şeyi yapmaya çağırıyoruz"

Festival yönetimi Instagram hesabının 'hacklendiğini' duyurarak konuyla ilgili şunları söyledi:

"Panorama'nın Instagram hesabında Berlinale logosunun da yer aldığı Ortadoğu'daki savaşla ilgili görsel-metin paylaşımları yapıldı. Bu paylaşımlar Berlinale'nin duruşunu temsil etmemektedir.

Bu paylaşımları derhal sildik ve olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin bir soruşturma başlattık. Paylaşımı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız."


Haber Kaynağı : 12punto

74. Berlin Film Festivali Almanya Berlin Film Festivali soykırım

İlgili Haberler