Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

74. Berlin Film Festivali açılışına protestolar damga vurdu

74. Berlin Film Festivali'nin açılış seremonisinde, yükselen sağ akımlara ve Almanya'da parlementoya giren AfD partisine yönelik protestolar düzenlendi.

74. Berlin Film Festivali açılışına protestolar damga vurdu

74. Berlin Film Festivali, açılış gecesi kutlamaları başlamadan önce, Potsdamer Platz'da üç ayrı grup tarafından gerçekleştirilen protestolar meydana geldi.

Sinema dünyasından yaklaşık 60 kişinin el ele tutuşarak kırmızı halıda yürümesiyle başlayan gösterilerde protestocular daha sonra telefonlarının fenerlerini açarak 'Demokrasiyi savunun!' sloganını hep bir ağızdan attı.

ÜNLÜ İSİMLER PROTESTOYA KATILDI

Protestoya katılan sanatçılar arasında Jonathan Berlin, Katja Riemann, Meret Becker, Lavinia WilsonLuisa Gaffron, Pegah Ferydoni, Roshanak Khodabakhsh Anne Leppin, Jannis Niewöhner, Murali Perumal ve Jessica Schwarz vardı.

Variety'nin aktardığına göre, Cannes ve Venedik ile beraber dünyanın en büyük üç film festivalinden biri olan Berlin Film Festivali'nin organizatörleri, açılış gecesinde bir grup film yapımcısını demokrasi, çeşitlilik ve barışçıl birliktelikten yana tavır almak üzere kırmızı halıya davet ederek şunları söylediler:

"Berlinale, AfD'yi davet etmeyerek Almanya'daki aşırı sağcılığa karşı net bir duruş sergilemiştir."


Haber Kaynağı : 12punto

74. Berlin Film Festivali Protesto slogan sanatçı

İlgili Haberler