Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Boğaz reflüsü nedir, nasıl geçer? Boğaz reflüsünden kurtulmanın yolları

Boğaz reflüsü hastalığı, mide asidi veya safra asidinin gırtlak ve boğaz seviyesine kadar gelmesi ve bu bölgede oluşturduğu tahriş olarak tanımlanır. Boğaz reflüsü nedir, nasıl geçer? İşte cevabı...

Boğaz reflüsü nedir, nasıl geçer? Boğaz reflüsünden kurtulmanın yolları

Boğaz reflüsü, genellikle az bilinen bir reflü türüdür ve midedeki asidin boğaza kadar ilerlemesi sonucu semptomlara yol açan bir durumdur. Bu durum, ses kısıklığı, kronik boğaz temizleme, ve larenjit gibi sorunların altında yatabilir. 

Boğaz reflüsünün tedavisinde öncelikle hastanın yeme ve yaşam alışkanlıkları yeniden düzenlenir. Bu tedavi süresi hastanın yaşam alışkanlıklarını değiştirme hızına bağlı olarak değişir.

Reflüyü artıran ve reflüye yol açan yiyecekler; asitli, baharatlı, yağ oranı yüksek yiyecekler , kızartma, soslu yiyecekler ve raf ömrünü uzatmak için koruyucu madde katılmış yiyeceklerdir.

BOĞAZ REFLÜSÜ NASIL GEÇER?

  • Tedavinin başlangıç döneminde çay, kahve, kola, çikolata, yoğurt, yağlı süt, taze sıkılmış portakal suyu gibi, ürünlerden uzak durmak gerekir.
  • Bir diğer önemli noktada son zamanlarda artan bitkisel ürünlerde kullanım artışına bağlı olarak yeşil çay tüketiminin artmasıdır. Yeşil çay da reflüyü artıran önemli bir içecektir.
  • Tedavi esnasında bir süre ara verilmesi gerekecektir. Akşam yemeği saatininde uyku saatinin en az 3 saat öncesine çekilmesi gerekecektir.
  • Diyetin yeniden düzenlenmesi dışında karın içi basıncı artıran hareketlerin yapılmaması ve dar pantoloların giyilmemesi gerekmektedir. Uyku esnasında başı vucuttan 15 derece kadar yüksekte tutan reflü yastıklarını kullanmak gece reflülerini azaltacaktır.
  • Stres reflüyü artıran önemli bir nedendir. Stres ve aşırı yorgunluktan mümkün olduğunca uzak durmalıyız.
  • İlaç tedavisinde mide asidini salgılanmasını azaltan, mide asidinin yukarı kaçmasını mekanik olarak engelleyen ve mide içeriğinin boşalmasını artıran ilaçlar kullanılır. Tedavi süresi 3-6 ay arasında değişmektedir.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Boğaz reflüsü