Çene dolgusu sonrası nelere dikkat edilmeli?
Çene dolgusu son dönemlerde en çok ilgi gören estetik operasyonlar arasında yer alıyor. Bu işlem için cerrahi bir uygulamaya gerek yoktur ve yüzünde altın oranı tutturmak biraz daha zahmetsizdir. Peki, çene dolgusu sonrası nelere dikkat edilmeli? Detaylar haberimizde...
Hem kadınlara hem de erkeklere yapılabilen çene dolgusu çene çizgisinin simetrik olmaması, çenenin alt kısmında sarkıklık oluşması, çene kayması ve benzer nedenlerle yaptırılır.
Uygulamanın hemen sonrasında etki görülmeye başlanmakta olup hastaların işlem sonrasında ilk birkaç gün çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler konusunda dikkatli olması beklenir.
Eğer doktor krem ya da ilaç verdiyse bunlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Dolgu sırasında steril bir ortam sağlandığından işlem başarıyla sonuçlanır. Bunun sürdürülebilmesi için hastaların da üzerlerine düşeni yapmaları önemlidir.
NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Yüz ve çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler bol su içmek, düzenli olarak nemlendirici kullanmak, dengeli ve sağlıklı beslenmek, cildi güneş kremi ile güneşe karşı korumak ve stressiz yaşam tarzı benimsemek şeklindedir. Çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler sayesinde dolgunun biraz daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
Uygulamanın ardından bir iki saat boyunca dik pozisyonda durulmalı, ilk 24 saat zorlayıcı ve ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır. Cilt bakımı ve makyaj yapabilmek için ortalama bir hafta beklemekte fayda vardır. Enfeksiyon riski olduğu için ilk iki hafta boyunca havuza girilmemelidir. Eğer dudakta uçuk ve benzer durumlar varsa dolgu yaptırılmamalıdır.
Dolgudan sonra ilk dört saat boyunca yüz üstü pozisyonda yatılmamalı, lazer işlemi için en az iki gün beklenmelidir. Operasyon günü aşırı alkol tüketimi ödem ihtimalini artıracağından tüketimden kaçınılmalı, diş tedavisi için bir hafta kadar beklenmelidir. Eğer sivilce problemi varsa dolgu yapılmamalı, işlemin uygulanacağı bölge temiz ve sağlıklı olmalıdır. Çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler dikkatle uygulanmalıdır.
İYİLEŞME SÜRECİ NASIL?
Profesyonel şekilde yapılan yüz dolgusu sonrasında ilk birkaç saat yatmamak ve uzanmamak gerekir. Aksi halde dolgunun göz bölgesine doğru kayması ve göz kapağının sarkması gibi durumlar görülebilir.
İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olmaması için sıcak banyo ve duş yapılmamalıdır. İyileşme sürecinin hızlanması için bir süre güneşten uzak durulmalıdır. Ödem ve şişlik bu süreçte sıklıkla görülmekte olup hafif ağrı, kırmızılık, bölgesel morarmalar, kaşıntı ve cilt döküntüleri görülmesi normaldir. İşinin ehli olan kişiler tarafından yapılan dolguda şişlik ve ödem ortalama 48 saat içerisinde geçer.
Dolgunun tam etkileri 4 ile 7 gün arasında kendini belli eder. Bir hafta içerisinde dolgu maddesi yayılır ve cilde tam olarak oturur. Eğer iki hafta geçmesine rağmen hale istenen sonuç görülmemişse kişiye ek bir uygulama yapılması gerekebilir. Bunun kararı hekim tarafından verilir.
Dolgu sonrası için planlanmış tedaviler varsa hekime bununla ilgili bilgilendirme yapılmalıdır. Dolgunun ardından lazer tedavisi veya mikrodermabrazyon uygulaması yaptırmamak gerekir.
YÜZ DOLGUSUNUN YAN ETKİLERİ
Yüz ve çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler önemli olup bunlar önemsenmediği takdirde çeşitli yan etkiler meydana gelebilir. Nadir görülse de bazı kişilerde enjeksiyon bölgesinin etrafında oluşabilecek nodüller, dolgu maddesinin yer değiştirmesi, vücudun dolguya verdiği enflamatuar reaksiyonlar, enfeksiyon ve enfeksiyon sonucu oluşan dolgu sızıntısı gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Yüz dolgusunun ciddi problemlere yol açacak yan etkileri bulunmaz. Enjeksiyon yapılan bölgede morarma ve geçici kızarıklıklar oluşabilir. Bazı kalıcı dolgu maddelerinin içeriğinde bulunan maddelere yüz tepki verir ve şişlikler görülebilir.
Bunun sonucunda ise doku tahribatı oluşur. İşlem sonrasında ortaya çıkabilecek en ciddi yan etki granülom oluşmasıdır.
Bu durum sentetik içerikli dolgularda sık iken hyalüronik içerikli dolgularda daha nadir olur. İstenilen sonucun elde edilebilmesi için dolgunun yüz yapısı tamamıyla oluşmuş ve son halini almış olan kişilere uygulanması gerekir. Dolgu bölgesinde açık yara, enjeksiyon, akne türü sivilce olan kişilere uygulama yapılması yaraların daha fazla büyümesine ve ciddileşmesine neden olabilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
22 Kasım 2024 burç yorumları
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Lüks araba markası Jaguar logosunu neden değiştirdi? Yeni logosu ne oldu?
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
Netenyahu'yu tutuklayacak ülkeler belli oldu!
İsmi Fenerbahçe ile anılıyordu: Al Nassr'da flaş Talisca gelişmesi