Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan her türlü gelişmeye hazırlıyor! AKP'de 'son' bahar kongresi mi yapılacak?

Gazeteci Nuray Babacan, AKP'de hükûmetin 2028’e kadar gidemeyeceği, bu nedenle “sonbahar kongresi ve oluşacak kadronun” partinin geleceği için hayati önem taşıdığını söyledi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise bu kongrede partiyi her türlü olağanüstü gelişmeye göre hazırlayacağını yazdı.

Erdoğan her türlü gelişmeye hazırlıyor! AKP'de 'son' bahar kongresi mi yapılacak?

Yerel seçimlerin ardından AKP'de 'değişim' tartışmaları sürüyor.

KONGRE AYRINTISI

Gazeteci Nuray Babacan, AKP'nin her an olağanüstü kongre yapabileceğini ve partinin Erdoğan'lı veya Erdoğan'sız her türlü seçeneğe kafa yorduğunu belirtti.

Babacan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"AKP kulislerine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu kongrede partiyi her türlü olağanüstü gelişmeye göre hazırlayacak. Siyaset kulislerinde hükümetin önünde 4 yıllık seçimsiz sürecin olmadığı görüşü ağırlıklı. Dediğimiz gibi olağanüstü kongre ile önümüzdeki yıllarda adım atılmazsa, bu yılın sonbaharındaki AKP kongresi çok önemli olacak.

Parti kurmayları, ekonomide iyileşmenin çok yavaş hayata geçeceğini, rakamlara yansıyan değişmenin halkın hayatında hemen görülmeyeceğini dile getiriyorlar. Bu da hükümeti zora sokacak konulardan biri olarak anlatılıyor. Ayrıca partinin son dönem siyasetinin “genç seçmene, kızgın seçmene” hitap etmediği, bu kitleleri temsil eden “yeni aktörler ve özneler” olmadığı anlatılıyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kongre