Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Akşener'den İYİ Parti Genel Merkezi'ne: 'Parti binalarından fotoğrafımı indirin'

İYİ Parti eski Genel Başkanı Akşener, partililerden kendisine ait fotoğrafların tüm makamlardan indirilmesini istedi. Akşener, açıklamasında "Fotoğraflarımın tüm makamlardan indirilmesini talep ediyorum" ifadelerine yer verdi. Akşener'in gönderdiği dilekçede adı geçen İYİ Partili Uz, Dervişoğlu tarafından ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Akşener'den İYİ Parti Genel Merkezi'ne: 'Parti binalarından fotoğrafımı indirin'

Geçtiğimiz hafta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de görüşen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partililerden kendisine ait fotoğrafların tüm makamlardan indirilmesini istedi.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

"12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz 'beyefendi'nin; 'Kurucu Genel Başkan' olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın Genel Merkez, Milletvekili, İl ve İlçe Teşkilat makamlarından inidirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım."

Meral Akşener'in sunduğu dilekçe:

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu tarafından tedbirli olarak ve kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı. 

Olgun, paylaşımında ayrıca eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de etiketledi. 

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın ise, söz konusu olaya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama paylaştı.

'PARTİMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERİLDİ'

Akalın, Meral Akşener'i hedef alan açıklasında şu ifadelere yer verdi:

Partimizin anayasa tartışmalarındaki tutumunu beğeniyle izler ve destek verirken, eski genel başkanın kurucu lideri olduğu partiye açıkça ve kasten zarar verecek bir tutum içerisine girmesi partimizde herkesi şoke etmiş ve üzmüştür. Bugün gerçekleşen kapalı grup toplantısında milletvekilimiz Rıdvan Uz'un bu mezkur tutuma karşı sunduğu içeriği tartışmalı öneri, ne yazık ki kendisinin ihraca sevk edilmesiyle cevaplanmıştır. Evvela söylemek lazım ki kapalı grup toplantıları herkes fikrini açıkça beyan etsin diye yapılır. Fikir beyan etmenin sonucu bu olacaksa kapalı toplantı düzenlemenin alemi yoktur. Bu tutum Genel Başkanımız Sayın Dervişoğlu'na yakışmadığı gibi, saray zihniyetine İYİ Parti nezdinde mevzi kazandırmıştır. Ayrıca Sn. Genel Başkanı vesayet altında gösterme çabalarına da cesaret vermiştir . Diğer yandan partimizi içeriden ve dışarıdan parçalamak isteyen elleri kırmak için elimize fırsat geçmiş ve insanlarda bir beklenti doğmuşken böyle bir hamle, seçmenimizle zedelenmiş bağlarımızı tazeleyip yeni bağlar kurma beklentimizi de boşa çıkarmaktadır. Son olarak bu kararın tarihe Sn. Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Sn. Rıdvan Uz’u Ali Güngör olarak derc etme ihtimali vardır; rahmetli Ali Güngör’ü ihraç edenler gönüllerde kaybetmiştir. Bu yüzden söylemem gerekiyor ki, Sn Genel Başkan; çıktıkları melun yolculuğa kılıf arayan muhterisleri memnun etmek için yol ve dava arkadaşlarınıza kıymayınız. Bizim bu büyük harekete bir iktidar borcumuz var ve yufka yürekliler ile çetin yolları aşamayız. Partimizi parçalayıp bölüşmeye kalkan iki büyük siyasi odak varken o odaklara hizmet edenlere değil partiyi sahiplenenlere gücümüz yetiyorsa bize de yazıklar olsun. Bu siyasi hareketten biri ihraç edilecekse o , koskoca bir siyasi mücadele sonucu kurulmuş hareketimizi saray sofralarına meze etmeye teşebbüs edenlerdir. Yüzbinlerce şerefli mensubumuzun başını eğik gezdirenlerdir. Erdoğan siyaseti yeniden dizayn ederken grup konuşmalarımızda verilen doğru mesajlara sadakat bekliyoruz. Öksüz Türklüğümüze sığınıp saraylara meydan okuyacaksak, Türkleri öksüz bırakmamalıyız.

 

 

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Meral Akşener İYİ Parti Recep Tayyip Erdoğan