Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'tan YSK önünde açıklama!

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, YSK’ya itiraz süreci Ankara’ya gitti. YSK önünde açıklama yapan Savaş, “Akşama kadar YSK’nın karar vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'tan YSK önünde açıklama!

31 Mart Yerel Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlara göre Hatay Büyükşehir'de AKP adayı Mehmet Öntürk yüzde 44.48 oy alırken CHP’nin adayı Lütfü Savaş yüzde 44.05'te kaldı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurmaylarıyla birlikte YSK’ya başvurarak Hatay’da hayatını kaybeden 3 bin 389 kişinin seçmen olarak hesaplandığını ve seçimin iptal edilmesi için talepte bulundu.

İtiraz sonuçlanmadan rakibine mazbata verilen CHP adayı Lütfü Savaş, YSK önünde açıklama yaptı.

Savaş, “Akşama kadar YSK’nın karar vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

“Bu tutum seçimin oldubittiye getirilmeye çalışıldığını gösteren bir hukuksuzluktur” diyen Savaş, Hatay'da birçok usulsüzlüğün tespit edildiğini söyledi.

“3 bin 389 ölmüş seçmene oy kullanıldığı açık bir tespit olarak sunulmuştur” diyen Savaş, AKP’li Öntürk ile arasındaki oy farkının 2 bin 569 olduğunu hatırlattı.

Savaş, “Hatay hakkının yarınlarını feda etmeye niyete yoktur. Hatay halkı iradesini masa başı dayatmalara kurban etmeyecek kadar hassasiyet sahibidir” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüne atıfla “Hatay bugün artık hepimizin şahsi meselesidir” mesajı veren Savaş, YSK’daki hakimlere seslenerek, “31 Mart’ın mesajı, hukuka sahip çıkılmasıdır. Lütfen hukuka, demokrasi ve adalete sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Ayrıntılar gelecek…


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Lütfü Savaş Mehmet Öntürk Hatay