Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekrem İmamoğlu'ndan Hatay'daki seçime ilişkin açıklama!

Hatay'daki seçime ilişkin açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hatay’da devam eden sayım sürecinde hakkın hukukun hakim olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Hatay'daki seçime ilişkin açıklama!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

X (Twitter) hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, "31 Mart Yerel Seçimlerinde başarı elde elden 14 büyükşehir belediye başkanı, 21 il belediye başkanı, 337 ilçe belediye başkanı, 48 belde belediye başkanı siyasi yol arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Seçilen tüm belediye başkanlarına da başarılar diliyorum" dedi.

Hatay'daki seçim sonucuna ilişkin de mesaj veren İmamoğlu, "Hatay’da da devam eden sayım sürecinde hakkın hukukun hakim olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


HATAY'DA SON DURUM

ANKA verilerine göre sandıkların Hatay'da yüzde 99.9'u açılırken, AKP'nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 44.49, CHP'nin adayı Lütfü Savaş ise yüzde 43.99 olarak görülüyor.

Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre ise sandıkların yüzde 100'ü açılmış durumda. AA verilerinde AKP'li Mehmet Öntürk yüzde 44.48 ile ilk sırada, Lütfü Savaş ise yüzde 43.98 ile ikinci sırada yer alıyor.

LÜTFÜ SAVAŞ: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

AKP’nin adayı Mehmet Öntürk Hatay’da zafer konuşması yaparken, CHP’nin adayı Lütfü Savaş ise ellerindeki verilere göre 8 bin oydan fazla önde olduklarını belirterek “Bu işin peşini bırakmayacağız” demişti.

Oyların taşınması esnasında yaşanan çeşitli olaylar olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “İktidar partisinin temsilcileri ne olduysa saat 1 buçuktan sonra biz kazandık diye ortaya çıktılar. Baktığımız kadarıyla 168 sandık daha var daha ve biz 8 bin küsür öndeyiz. Nasıl kazandıklarını anlamış değiliz, bütün arkadaşlarımıza ekiplerimizle bu işin peşini bırakmayacağız. Sandıkta kazandığımızı, adliyede veya adliyeye gelmeden önceki pozisyonda kaybetmek istemiyoruz. Bunu sonuna kadar götüreceğiz. Gelen oy pusulalarının çeşitli kişiler tarafından içeriye geçirildiğini, resmi olarak görülen insanlar tarafından gelen sandık görevlilerinin elinden alıp içeri girdikleri ve adliyeden uzak bir noktada alıp da adliyeye getiriyoruz diye getirdikleri şeklinde birçok bilgi var elimizde.” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL: BİR MİLLİ İRADE GASPI SÖZ KONUSUDUR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, X hesabından yaptığı paylaşımda Hatay'daki seçim sonuçlarına ilişkin "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi'nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur. Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız." ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Ekrem İmamoğlu Hatay Lütfü Savaş Mehmet Öntürk yerel seçim seçim sonuçları Özgür Özel