Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Erdoğan Kurum'u açıkladıktan hemen sonra Bahadır Erdem'den dikkat çeken İmamoğlu paylaşımı

İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem, AKP’nin Murat Kurum’u İBB Başkan adayı olarak açıkladıktan sonra yaptığı paylaşımda "İstanbul’u AKP’nin kazanarak bütün şeriat yanlılarının doğduğum kentin sokaklarını işgal etmesine izin vermem. Onun için Ekrem İmamoğlu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Kurum'u açıkladıktan hemen sonra Bahadır Erdem'den dikkat çeken İmamoğlu paylaşımı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Murat Kurum’u partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak resmen ilan etti.

Geçtiğimiz kasım ayında İYİ Parti’den istifa eden Bahardır Erdem, Kurum’un adaylığını açıklanır açıklanmaz kendisine ait sosyal medya hesabından CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu hakkında bir paylaşım yaptı.

Erdem, Anayasa ve laiklik tartışmalarına dikkat çekerek "Doğduğum köyü sayın Ekrem İmamoğlu'ndan başkasına emanet etmeyeceğim" diye konuştu. 

Erdem, sosyal medya platformu X üzerinden şu ifadeleri kullandı: 

"Doğduğum köyü sayın Ekrem İmamoğlu'ndan başkasına emanet etmeyeceğim. Mesele sırf İstanbul da değil. Mesele hukuk, adalet, laiklik, Cumhuriyet, kadın hakları. Mesele Anayasa. İstanbul’u AKP’nin kazanarak bütün şeriat yanlılarının doğduğum kentin sokaklarını işgal etmesine izin vermem. Onun için Ekrem İmamoğlu."


İSTANBUL VE ANKARA’NIN MUHALEFETTE KALMASINI İSTİYORDU

Bahadır Erdem, İYİ Parti’den neden istifa ettiğini şu sözlerle açıklamıştı;

''İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin kaybedilmemesi gerektiğini, tamamen muhalefette kalması gerektiğini düşündüm

Kürsad Zorlu'nun açıklamalarını üzerime alınmam, zannediyorum benim istifa gerekçem tamamen ilkesel bir istifa gerekçesi. Kırgınlık ve kızgınlık üzerine değil. Bunu da bütün kamuoyu anladı. Anlaşılmasa zaten çok üzülürdüm. Önemli olan ayrılırken nasıl ayrıldığınızı nasıl bilmek. Bir kahvenin kırk yıllık hatrı vardır. Bunu hem kahveyi içen hem de geride kalan gözetmelidir. Ben çok çalıştım. Kendimi gördüm. Ben fikir ayrılığımız olduğunu gördüm. Bu yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara adaylarını çıkarma noktasında oldu. Bu benim için önemli. Çünkü önümüzdeki yerel seçimler AKP kazandıkça artan hukuksuzlukları getirebilir. Dolayısıyla İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin kaybedilmemesi gerektiğini tamamen muhalefette kalması gerektiğini düşündüm. Bunun muhalefet seçmeni için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ilkesel görüş farklılığından dolayı ben ayrıldım.''


Haber Kaynağı : 12punto

Bahadır Erdem Ekrem İmamoğlu İYİ Parti Murat Kurum yerel seçim