Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Erdoğan'dan 'Mavi Vatan' vurgusu: 'Hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu'ndaki törende mezunlara seslenerek, "Mavi Vatan'daki hak ve hukukumuzu korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız" dedi.

Erdoğan'dan 'Mavi Vatan' vurgusu: 'Hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu'nda düzenlenen Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Mezunlara seslenen Erdoğan, Türkiye'nin Mavi Vatan'daki haklarını savunma konusunda kararlı olduğunu belirtti.

'MAVİ VATAN KONUSUNDA FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ'

Erdoğan, "Gerekirse bu uğurda tıpkı kahraman ecdadımız gibi şairin ifadesiyle anadan yârdan, serden geçecek korkusuzca şehadete yürüyeceksiniz" dedi. Mavi Vatan kavramını tekrar gündeme getiren Erdoğan, "Türkiye'yi yüceltmek, Mavi Vatan'daki hak ve hukukumuzu korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaksınız" şeklinde konuştu.

Mavi Vatan kavramını eleştirenleri isim vermeden hedef alan Erdoğan, "Herkesin denizi ufku kadardır. Birileri 'Mavi Vatan'ı 'masal' olarak görebilir, birileri Türkiye'yi macera aramakla itham edebilir. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye'nin mücadelesinden rahatsızlık duyanlar olabilir. Biz bunların hiçbirisine kulak asmayacağız" ifadelerini kullandı.

YENİ DENİZALTI PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ 

Erdoğan, Türkiye'nin denizaltı projelerine de değinerek, "Yeni tip denizaltı projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Uçak gemimiz ile ilgili temaslarımız devam ediyor. Hızır Reis Denizaltımızı 2025, Murat Reis Denizaltımızı 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Kalan 3 denizaltımızı da 2029 yılına kadar tamamlayacağız" dedi.

ŞANGHAY VE AB ARASINDA TERCİH YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİZ 

Dış politikaya yönelik mesajlar veren Erdoğan, Türkiye'nin dış politikasında dengeyi koruyacağını vurguladı. "Türkiye'nin Irak'ta, Suriye'de ne işi var demek, tarihimize yapılmış çok büyük bir haksızlıktır" diyen Erdoğan, "Türkiye yönünü sadece Batı'ya dönerek menzil-i maksuduna varamaz. Biz Avrupa Birliği ile Şanghay İşbirliği arasında tercih yapmak mecburiyetinde değiliz. Doğuyla ilişkilerimizi güçlendirirken, batıyla köklü iş birliğimizi ilerletmenin yollarını arayacağız" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu mavi vatan