Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'ın talimatıyla soruşturma başlatılmıştı: AKP ve MHP’liler İmamoğlu’ndan sonra Yavaş’a da oy vermiş!

Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı'na ABB Başkanı Mansur Yavaş seçildi. 495 oy alan Yavaş'a AKP ve MHP'li isimlerin de oy verdiği ortaya çıktı. Benzer durum, Türkiye Belediye Birliği Başkanlığı'na seçilen Ekrem İmamoğlu'nda da yaşanmış, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İmamoğlu'na oy veren isimlerin tespit edilmesi için partisine talimat vermişti.

Erdoğan'ın talimatıyla soruşturma başlatılmıştı: AKP ve MHP’liler İmamoğlu’ndan sonra Yavaş’a da oy vermiş!

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Marmara Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ardından Tarihi Kentler Birliği’nin yönetimi de AKP’den CHP’ye geçti.

CHP'nin adayı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş 495 delegenin oyunu alırken AKP'nin adayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk 221 oyda kaldı.

AKP VE MHP'LİLER DE YAVAŞ'A OY VERDİ

Ortaya çıkan tabloda AKP ve MHP'li üyelerin de Mansur Yavaş'a oy verdiği çıktı.

TBB SEÇİMLERİNDE DE İMAMOĞLU'NA OY VERMİŞLERDİ

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlğı seçiminde CHP’nin adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yarışmıştı.

5 Haziran’da yapılan seçimde İmamoğlu 515 oy alarak TBB Başkanı seçilirken AKP’nin adayı genç ise 250 oy alabilmişti.

CHP’nin TBB’de 448 delegesi varken, bazı AKP’li belediye başkanlarının da İmamoğlu’na oy verdiği ortaya çıkmıştı.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortaya çıkan tablonun ardından partisinin yerel yönetimler başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’la görüşerek söz konusu isimlerin bulunması için talimat vermişti. Erdoğan isimlerin tespit edilememesi halinde ise Yılmaz’ın istifa etmesini istemişti.

ÖZGÜR ÖZEL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bizim kucaklayıcı tavrımız Cumhur İttifakı'nın bir kısmı tarafından benimsendi. Kendi adaylarını çıkardılar ve kaybettiler ama birçok AK Partili belediye başkanı oy verdi diye partide şimdi soruşturma açıldı. Çünkü biz adiliz, biz paylaşımcıyız.” sözleriyle AKP'de açılan soruşturma nedeniyle Erdoğan'a tepki göstermişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Mehmet Öntürk Tarihi Kentler Birliği