Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gözaltına alınan EMEP'li Sema Barbaros serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı

Gözaltına alınan EMEP'li Sema Barbaros serbest bırakıldı

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, 3 işçinin yanarak hayatını kaybettiği Sultanbeyli’ye giderken hakkında “örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınarak, Sancaktepe İlçe Jandarma Karakolu’na götürülmüştü. 2015’te sanal medya hesabından yaptığı bir paylaşımdan dolayı gözaltına alındığı öğrenilen Barbaros, sonrasında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne götürülerek savcılık ifadesi alındı.

Barbaros’a, “Dersim’de ölen gerilla ile Siirt’e ölen asker, kardeşten de öteymiş” başlıklı haber paylaşımı soruldu.

"PAYLAŞIMDA HERHANGİ BİR ŞİDDET ÇAĞRISI BULUNMAMAKTADIR"

Paylaşımın kendisine ait olduğunu kabul eden Barbaros, “Bu haberle ilgili olarak bildiğim kadarıyla bir soruşturma da yoktur, paylaşımda herhangi bir şiddet çağrısı bulunmamaktadır. Aksine savaş karşıtı ve barış yanlısı haberdir. Ben siyasi bir partinin il başkanıyım, demokratik haklar ve barış yanlısı çağrılarda bulunmaktayım, herhangi bir örgütün propagandasını yapmak kastıyla hareket etmedim” ifadelerini kullandı.

SERBEST BIRAKILDI

Avukatı Mustafa Söğütlü ise paylaşımın Evrensel gazetesinde çıkan bir haber olduğunu ve habere ilişkin herhangi bir soruşturma ya da kovuşturmanın bulunmadığını belirtti. Basın Kanunu’na göre soruşturma yapma süresinin geçtiğini vurgulayan Söğütlü, söz konusu haberde suç unsuru olmadığına söyleyerek, müvekkilin serbest bırakılıp takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

Sema Barbaros ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

adliye EMEP gözaltı savcı serbest