Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İktidara yakın şirketin son İstanbul anketinde çarpıcı sonuç! Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu?

İktidara yakınlığıyla bilinen SONAR Araştırma Şirketi, İstanbul’da gerçekleştirdiği seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. CNN Türk’te konuşan SONAR Araştırma’nın sahibi Hakan Bayrakçı, AKP’nin adayı Murat Kurum ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun oy oranını paylaştı.

İktidara yakın şirketin son İstanbul anketinde çarpıcı sonuç! Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu?

Türkiye, 31 Mart 2024'te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul geliyor.

İSTANBUL'DA ÇOK ADAYLI SEÇİM YARIŞI

AKP, 2019'da kaybettiği İstanbul'u yeniden kazanabilmek için mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Murat Kurum'u aday çıkardı.

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti ise, Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi. Yeniden Refah Partisi Mehmet Altınöz, Saadet Partisi Birol Aydın, Zafer Partisi Azmi Karamahmutoğlu, DEM Parti ise Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile yarışa girecek.

Çok adaylı bir seçimin olacağı İstanbul’da yarışın Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi beklenirken, kamuoyu araştırma şirketleri de anket çalışmalarına devam ediyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala iktidara yakınlığıyla bilinen SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı, Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy oranlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

İSTANBUL'DA KİM ÖNDE? SON OY ORANLARI

Hakan Bayrakçı'nın açıkladığı son anket sonuçlarına göre, Murat Kurum 41.3, Ekrem İmamoğlu 41.9, DEM Parti 4.8, İYİ Parti, 4 Yeniden Refah Partisi ise 2.5 oy oranına sahip.

Bayrakçı şu ifadeleri kullandı:

"DEM VE CHP'NİN BU SEÇİMDEKİ STRATEJİSİ ÇOK İYİ PLANLANMIŞ"

"Son seçim anketi DEM ve CHP'nin bu seçimdeki stratejisi çok iyi planlanmış. Bundan önceki seçimlerde açıklama yapıyorlardı. Son 2, 3 anketi ortalayarak sonuçları söyleyeceğim. 0.6, 0.5'leri yazmayacağım. Bu anketlerde 1,8 kadar bir hata payı oluyor onu belirterek söylüyorum. İmamoğlu son durumda 41.9 gibi.

"FARK YÜZDE 1'İN ALTINDA"

Fark 1'in altında. Bundan eminim. Başa baş bir durum var. Murat Kurum 41.3. Üçüncü olarak ise DEM geliyor.

İYİ Parti de 4 civarı çıkıyor. Yani 4 buçuk olur, 3.9 olur ama bu seviyelerde. Ondan sonra da Yeniden Refah geliyor. Aşağı yukarı 5.5 buçuk civarı da diğer partiler alır.

"KAYBEDERSE HESABINI SORACAK"

Bu seçimi biri 1 puanla kaybedecek olursa, örneğin İmamoğlu dönüp DEM'in aldığı ve İYİ Parti'nin aldığı puanların hesabını soracak."


Haber Kaynağı : 12punto

anket sonuçları Anket Ekrem İmamoğlu Hakan Bayrakçı Murat Kurum SONAR Araştırma yerel seçim Seçim anketi