Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.870

İmamoğlu ve Murat Kurum arasından gerilim: 'Milletin gözünün içine soka soka anlatacağım'

Üsküdar Vaniköy'deki kaçak yapıların yıkımıyla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bakanlıkla yaşanan polemiği eleştirerek, "Milletin gözünün içine soka soka anlatacağım" dedi. İmamoğlu, Boğaz kıyısında yapılan imar düzenlemelerine de sert tepki gösterdi.

İmamoğlu ve Murat Kurum arasından gerilim: 'Milletin gözünün içine soka soka anlatacağım'

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerin yıkımına başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği yıkım çalışması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bakanlık arasında bir polemiğe neden oldu.

MURAT KURUM'U ELEŞTİRDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkım faaliyetinin belediyenin programında yer almasına rağmen, İBB ekiplerinin alana sokulmadığını ve işlemin bakanlık tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. İmamoğlu, isim vermeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u eleştirerek şunları söyledi:

"Bir yabancı kişi mülkiyet alıyor, usulsüz süreçler işliyor. İBB tutanak tutuyor, zaten yıkım programında olan yere İBB sokulmuyor. Peki, aynı bakan, aynı yönetim, milletin gözünün içine bunu soka soka anlatacağım ki bunu görsün. Bu arkadaşların gözüne bunu sokarak anlatacağım."

BOĞAZ'DAKİ İMAR DÜZENLEMELERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

İmamoğlu, Boğaz kıyısındaki imar düzenlemelerine de değinerek, "Boğaz'ın kıyısında, kaldırımda Üsküdar'da bir alana günübirlik tesis alanı diye yapı yapılması için imar veren bir anlayış kendisini ispat etmek için çabalıyor. Daha kötüsü biz oraları yıkarken önümüze polisi dizen de bunlar. Şimdi bunlar kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Ama kötü olan ne biliyor musunuz... Millete dönük bir aklama değil, bir kişinin gözünde parlama aklaması bu. Bunlara tenekeden bir madalya yollayacak millet, inşallah boyunlarında gezdirirler. Bu şehrin muhafızı belli" dedi.

Son olarak, İBB Başkanı İmamoğlu, Boğaz'a bakan askeri alanlarda yapılan kulelere ve parsel bazlı imar düzenlemelerine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Bugün İstanbul muhafızlığıdır, yarın Türkiye muhafızlığıdır. Bu konuda başarılı ve iyi bir ekibe sahibiz. Arkamızda on milyonlarca vatandaşımız var. Ne yaparlarsa yapsınlar nafile. Devletin kurumunu temsil ettikleri için hallerini hüzünle izliyorum" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu Vaniköy Murat Kurum