Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İYİ Parti'de istifa kervanına Esergül Balcı'da katıldı: 'Türkiye artık aydınlıkla karanlık arasındaki uçurumun kenarındadır'

İYİ Parti'de peş peşe gelen istifalara bir yenisi eklendi. 2018 yılında üniversitede görev yaptığı dönemde tarikatlar raporunu hazırlayan eğitim politikası uzmanı Prof. Dr. Esergül Balcı da İYİ Parti'den istifa etti.

İYİ Parti'de istifa kervanına Esergül Balcı'da katıldı: 'Türkiye artık aydınlıkla karanlık arasındaki uçurumun kenarındadır'

İYİ Parti'den istifaların ardı arkası kesilmiyor. Eğitim politikası uzmanı Prof. Dr. Esergül Balcı, partiden ayrılma kararını açıkladı.

Balcı, 2018 yılında üniversitede görev yaptığı dönemde hazırladığı "Tarikatlar Raporu" ile tanınmıştı. İstifa açıklamasında, raporun ardından yaşanan baskılar ve parti içindeki politika uyuşmazlıkları nedeniyle emekliye ayrıldığını belirtti.

Balcı, İYİ Parti'nin kuruluş amacına aykırı politikalar izlediğini savunarak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde her alanda ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesinde başarılı olacağı ümidiyle, İYİ Parti’de görev aldım. Bu nedenle, davet üzerine İzmir’den Ankara’ya taşındım. Akademik çalışmalarımın yanı sıra partinin bana verdiği görevleri de yerine getirdim. Ancak Türkiye, artık aydınlıkla karanlık arasındaki uçurumun kenarındadır. Bu nedenle ülkemizin ne çelişkili politikalara ne de 'kaybet-kaybettir' tarzındaki yaklaşımlara tahammülü yoktur."

Balcı, ömrünü Cumhuriyet ve Devrimlere adamış bir 'Cumhuriyet Kadını' olarak, siyasi-sosyal çalışmalarını aynı ilkeler doğrultusunda sürdürme kararlılığında olduğunu belirtti. Ancak İYİ Parti içindeki politika ve anlayışın bu ilkeleri gerçekleştirmeye engel olduğu izlenimi verdiğini ifade ederek, partiye katkı yapabilme amacının gerçekleşmeyeceğini ve buna olanak verilmeyeceğini fark ettiğini vurgulayarak İYİ Parti'den istifa ettiğini kamuoyuyla paylaştı.


Haber Kaynağı : 12punto

İYİ Parti istifa Prof. Dr. Esergül Balcı