Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İYİ Parti'den istifa eden İbrahim Özkan'dan Akşener'in 'şeriat' sözlerine tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Şeriat eşittir İslam dinidir” sözlerine İYİ Parti’den istifa eden İbrahim Özkan, “İslam şeriat değildir. İslam şeriat olsaydı kadın genel başkan olmazdı” cevabını verdi.

İYİ Parti'den istifa eden İbrahim Özkan'dan Akşener'in 'şeriat' sözlerine tepki

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ta partililerle bir araya geldi.

Akşener burada yaptığı konuşmada, “Her seçimde Sivas’ta ne yapılıyor? ‘Bize oy ver’ diyorlar size. ‘Karşı taraf terörist…’ Öbür taraf da diyor ki; ‘Bize oy ver, onlar şeriatçı…’ Şimdi bir taraf teröristin manasını bilmiyor. Altını boşalttı, hafifletti terörist kavramını. Öbürü de şeriat eşittir İslam dini olduğunu bilmiyor. İki cahil anlayış arasında çırak çıkan Sivaslı” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde CHP ile iş birliğini savunan ve İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclis Üyesi İbrahim Özkan’dan Akşener’in bu sözlerine tepki geldi.

Özkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İslam şeriat değildir. İslam şeriat olsaydı kadın Genel Başkan olmazdı.. Hele hele başı açık hiç olmazdı.. Mesela erkeklerin içinde konuşamazdı… O yüzden yaşasın Cumhuriyet…. Cumanız hayır olsun.”




Haber Kaynağı : 12punto

ibrahim Özkan İYİ Parti Meral Akşener