Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Partili vekilden Bakan Tekin'e sert sözler

İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu Bakan Tekin'e, 'FETÖ’cüleri göreve getirip sonra alan sizsiniz' dedi.

İYİ Partili vekilden Bakan Tekin'e sert sözler

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle ilgili Meclis genel kurulundaki konuşmasında, Bakan Yusuf Tekin’i binlerce eğitimciye toplu kıyım yapmakla suçladı.

BAKAN TEKİN'E SERT SÖZLER

Bakan Tekin’in müsteşarlığı döneminde, 15.000 okul ve kurum müdürü ile 5.000 okul ve kurum müdürünü talimatla görevden aldırdığını belirten Türkoğlu, “Aynı zamanda 30.000 müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının da görevlerine son verildi. Birçok insan bu yıkıma katlanamadı. Birçok yuva dağıldı. Birçok kişi ekonomik zorluklar yaşadı. Vicdanınız gerçekten rahat mı?” diye sordu.

"KEŞKE BU DURUMA ALKIŞ TUTABİLSEYDİK"

Türkoğlu şöyle konuştu:

“Sn. Başkan, Muhterem Milletvekilleri; Üniversite deyince ülkemizde ne görüyoruz? Kızmaca darılmaca yok; İflas etmiş bir eğitim sistemi görüyoruz! Niteliksel değil, maalesef niceliksel büyüyen içi boş bir yapı görüyoruz! Ülkemizde toplam 208 üniversite bulunuyor. Allah bereket versin! Son 20 yılda üniversitesi olmayan ilimizin kalmadı çok şükür!

Keşke bu duruma alkış tutabilseydik. Oysa ne vadetmiştiniz? “Dünyada ilk 500’e giren üniversite sayımızı en az 10’a çıkaracağız!” dediniz. Sadece 3 üniversitemiz var! Diplomalı işsizler ordusu yaratan üniversitelerimizin sayısıyla övünmeye değil, nitelik sorununu tartışmaya ihtiyacımız var. Sayenizde “apartman üniversiteleri” diye bir kavram oluştu. Hatta onlardan birine Selman Öğüt atandı. Tıpkı Bekri Mustafa’nın Ayasofya’ya imam olması gibi. Bu arada üniversiteye girişteki baraj uygulamasını kaldırdınız de mi?

Ne oldu peki? Hem iki yıllık hem de 4 yıllık bölümlere çok sayıda öğrenci eksi net ile girmeye başladı. Kaldı ki halen pek çok bölüm boş kaldı. Yahu eksi dokuz netle 4 yıllık üniversiteleri kazananlar var bu ülkede, görmüyor musunuz? Hal bu ki; Baraj kalkmadan önce 4 yıllık bölümler için en az 27 net, 2 yıllık bölümler için de 9 net yapmak mecburiydi, öyle değil mi? Tabi ki sizin için önemli olan konu bu değil. Sayenizde üniversiteler kadrolaşma ve arpalık yeri oldu!

Anadolu’da bir söz vardır. Denir ki; bir ambar buğdayın, bir avuç mostrası olur. Mesela; Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi. Bu üniversitemiz resmi gazetede bir öğretim üyesi alım ilanı yayınlıyor. Söz konusu ilanda, Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji bölümü için Doktor Öğretim Üyesi alınacağı duyurulmuş, şart olarak da ne yazılmış biliyor musunuz?

İlandan aynen okuyorum:

“Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Doktorasını yapmış olmak, toplumsal hareketlilik ve göç alanında tamamladım. Buradaki “tamamladım” sözcüğünün açık anlamı şu: İlan adrese teslim hazırlanmış, kadroya alınması planlanan kişinin özgeçmişi aynen ilana kopyalanarak konulmuş! İlahi adalet de işte böyle yakayı ele verdirmiş. Sn. Bakanın çok sevdiği, hatta en sevdiği bir dernek var. MEB’in adeta paralel yapısı haline gelen Cihannüma. İşte bu Ahi Evren Üniversitesi’ni ne yapıp edip adeta Cihannüma Üniversitesi’ne döndürmüşsünüz Sn. Bakan. Kutlarım sizi! Mesela; Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in, Cihannüma Derneği Kırşehir Bölge Temsilciliği ile Genel Merkez Yöneticiliği bulunuyor.

Rektör olunca ilk icraatı da ne olmuş? Üniversite genel sekreterini görevden alarak yerine vekaleten Cihannüma Derneği genel merkez yöneticilerinden Hüseyin İlter’i atamış. Devamı da var: Tıp Fakültesi Dekanlığına ve Rektör Yardımcılığına Cihannüma Derneği Kırşehir il temsilciliği görevini yürüten Prof. Dr. Ali Güneş’i atamış. Üniversitenin Hukuk Müşavirini görevden almış, yerine aynı üniversitenin, eğitim fakültesi hocası olan Dr. Öğretim Üyesi Halit Ertuğrul’un oğlu Hüseyin Ertuğrul’u atamış. Örneğin; 10 yıldır Ak Parti Kırşehir İl Kadın Kolları başkanlığını yürüten Meryem Düğer, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda kadrolu ve maaşı…


Haber Kaynağı : 12punto

İYİ Parti meclis vekil