Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Özgür Özel'den 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenlere destek: 'Tarih affetmeyecek'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu mezunlarının "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atarken hedef gösterilmesine sert tepki gösterdi. Özel, "Bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih affetmeyecek" dedi.

Özgür Özel'den 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenlere destek: 'Tarih affetmeyecek'

Kara Harp Okulu'ndan yeni mezun olan teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atarken ki görüntüleri gündem oldu. Bazı kesimler tarafından hedef gösterilen teğmenlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'den destek geldi. Özgür Özel, bu eleştirilere sert bir yanıt vererek teğmenlere sahip çıktı.

'ELBETTE MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİ ONLAR'

Özgür Özel, CHP Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Sizin kanaat önderiniz fesli deli Kadir 'Keşke Yunan kazansaydı' diyordu ya; bu çocuklar size benzeyip de 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" ifadelerini kullandı.

BİRİLERİ BUNDAN RAHATSIZ OLMUŞ

Özel, teğmenlerin okuduğu metnin 2016 yılına kadar resmi törenlerde kullanılan bir metin olduğunu belirterek, "Birileri bu metinden rahatsız olmuş. Teğmenler sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Birileri bundan da rahatsız olmuş. Ne diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" dedi.

Özgür Özel, konuşmasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz demeyen bir teğmen varsa, beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak, işte yandığımızın resmi oradadır" diyerek eleştirilere yanıt verdi.

'TARİH AFFETMEYECEK'

Özgür Özel, "Bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih affetmeyecek. Biz de affetmeyeceğiz," diyerek, teğmenlere yönelik eleştirilere tepki gösterdi. 

Özel, teğmenlerin Atatürk'e olan bağlılıklarını değinerek, "Anafartalar'da, Dumlupınar'da başkomutanlık meydan muharebesinde canını ortaya koyup bu memleketi kurtaran, ezanı yeniden okutan, bayrağı yeniden çektiren başkomutana söylemeyecek de kime söyleyecek bu çocuklar?" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kara Harp Okulu