Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: 'Tutuklanması hukuk faciası'

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Adnan Selçuk Mızraklı’yı cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu,"Siz hala otoriter yapıyı sürdürmeye çalışırsanız zaten demokrasi ve normalleşme olmaz. Demirtaş dışarda olsaydı sivil siyasetin önü açılırdı" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: 'Tutuklanması hukuk faciası'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani Davası'nda 42 yıllık hapis cezası verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı bugün ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada yaptı.

"DEMİRTAŞ SİVİL SİYASETİN ÖNCÜSÜ"

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasındaki satır başları şöyle:

Sayın Demirtaş sivil siyasetin öncüsü. Türkiye’de herkesin huzur içinde, mutlu yaşamasını arzu ediyor. Türkiye’yi, dünya siyasetini yakından izliyor. Sayın Mızraklı da aynı şekilde. Dolayısıyla bizim görevimiz yeni bir siyaset dilini Türkiye’ye egemen kılmak. Türkiye’de bütün yurttaşların huzur içinde yaşamasını, barış içinde yaşamalarını, düşüncelerini özgürce dile getirmelerini arzu ediyoruz.

Ben sayın Demirtaş’ı uzun süredir izliyorum. Kendisini yakından görmek, uzun bir sohbet gerçekleştirmemiz de benim açımdan son derece yararlı oldu."

"KİMSE DÜŞÜNCELERİ YÜZÜNDEN HAPSE ATILMASIN"

"Türkiye siyasetini de konuştuk. Komşularımızdaki gelişmeleri, dünya siyasetini konuştuk. Az önce de ifade ettim yeni bir siyaset diline ihtiyaç olduğunu dile getirdiler. Sivil siyasetin ne kadar önemli olduğu vurgulandı zaten. Dolayısıyla bu çerçevede bir değerlendirme yaptık.

Ben tabi Türkiye’de hiçkimsenin düşüncelerinden ötürü hapse atılmasını istemem. Düşünceyi saygıyla karşılarız, kendilerinin düşüncelerine katılırız katılmayız o ayrı bir şeydir. Ama bir kişinin düşüncelerini ifade etmesi son derece değerlidir. Ve demokrasilerde bu kaçınılmazdır, böyle olmalıdır."

‘DEMİRTAŞ DIŞARIDA OLSAYDI SİVİL SİYASETİN ÖNÜ AÇILIRDI’

"Gençlerin yurdışına gitmekteki kaygılarına ilişkin de konuştuk. Türkiye’nin bu sorunu çözmesi lazım. Türkiye en değerli varlıklarını kaybediyor.

Siz hala otoriter yapıyı sürdürmeye çalışırsanız zaten demokrasi ve normalleşme olmaz.

Demirtaş dışarda olsaydı sivil siyasetin önü açılırdı."

"TUTUKLANMASI HUKUK FACİASI"

Selahattin Bey’in bugün içeride olması, tutuklanması bir hukuk faciasıdır. Erdoğan özellikle onu içeride tutuyor ‘Ben seni başkan yaptırmayacağım’ dediği için. Başka bir şey de yok. Ne yaptı Selahattin Bey? Eline silah mı aldı? Hangi gerekçeyle yapıyorsunuz bunu? Sadece Selahattin Bey değil Gezi tutukluları var, milletvekili var, Osman Kavala var. Siz mahkeme kararı, AYM, AİHM kararı uygulamıyorsunuz. Yarın, hem Demirtaş’ı hem Mızraklı’yı ziyaret edeceğim. Siz, demokrasiyi koşulsuz savunmak zorundasınız.”

DOKUNULMAZLIK SORUSUNA YANIT

"Dokunulmazlıklara dair Demirtaş’ın bir eleştirisi oldu mu sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Hayır, bu konuda herhangi bir şey görüşme olmadı. Zaten iki değerli arkadaşımız da benim siyaset konusunda ve Türkiye’de sorunların çözülme konusunda ne kadar samimi olduğumu biliyorlar” yanıtını verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu