Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Sinan Ateş cinayetinde dosyası ayrılanlar belli oldu

Sinan Ateş soruşturması dosyasına dokunulmayan veya dosyası ayrılan şüpheliler belli oldu.

Sinan Ateş cinayetinde dosyası ayrılanlar belli oldu

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında Cumhur İttifakı'nda kriz olmaması için dokunulmadığı iddia edilen şüpheliler kim?

Ankara Gazetecisi'nin haberine göre bu isimler şu şekilde: 

Ahmet Yiğit Yıldırım: Sinan Ateş’ten sonra Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’na getirildi. Halen aynı görevi sürdürüyor. Sinan Ateş’in Mart 2022’den itibaren adım adım takip edilmesi emrini verdirdi. Yerinin öğrenilmesi için cinayetin tutuklusu olan Tolgahan Demirbaş’la yazışmaları delil olarak dosyaya girdi. Hakkında dava açılmayan 17 şüpheli arasında ilk sırada yer alıyor. Cinayetin ardından telefonunu değiştirdiği iddia ediliyor. Yurt dışına çıkması mahkeme tarafından yasaklandı. 

Ömer Şanlı: Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı. Dosyası ayrılan 17 şüpheli arasında. Tetikçinin geçici olarak Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş tarafından Bolu'ya bırakılmasının ardından dosyanın tutuklu şüphelisi Serdar Öktem'in yanı sıra Ömer Şanlı da cinayetten bir gün sonra 31 Aralık 2022'de Bolu'ya geldi. Bolu'da kalan ikilinin kullandığı araçlar, peş peşe kameralara yakalandı.

Burak Kılıç: Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı. Burak Kılıç, 8 Nisan 2022'de Sinan Ateş'in Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki evinin önünde keşif yapmaya gitti, buranın fotoğraf ve videolarını çekerek Tolgahan Demirbaş'a gönderdi. Kılıç, Sinan Ateş'in öldürüldüğü gün saat 15.16'da Tolgahan Demirbaş'a "Gel abi benim odaya" şeklinde mesaj attı. Demirbaş, saat 17.55 ve 17.57'de iki kez Demirbaş ile telefonda görüştü.

Suat Yılmazzobu: Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı. Bilirkişi raporuna göre, Tolgahan Demirbaş, 7 Nisan 2022'de Yılmazzobu'ya Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in kimlik numarasının da bulunduğu bilgileri içeren bir ekran görüntüsü atarak Ateş'in adresini istedi. Yılmazzobu, bir gün sonra Ateş'e ait Yenimahalle'deki ev adresini, "Abi telefon numarası aktifmiş" diyerek Demirbaş'a gönderdi. 12 Nisan'da ise Demirbaş'a "numara ve adresten bir şey çıkıp çıkmadığını" soran Yılmazzobu, "Abi aramızda kalsın da Muhabbet Başkan Şakir (kardeşi) ile konuşmuş. Ekibi kurduk kafasına sıkacaklar demiş" dedi. Demirbaş da bu kişiye "Biz de merakla bekliyoruz" yanıtını verdi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı olayında kullanılan araç, Yılmazzobu adına kiralanmıştı. Ancak bu isme dava açılmadı.

Gürsel Horat: Eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı. Esenboğa Havalimanı'nda çalışan Gürsel Horat, Sinan Ateş'in 16 Mart 2022 tarihli uçuş bilgilerini Tolgahan Demirbaş’ın isteği üzerine sorguladı ve bu bilgilerini Demirbaş'a gönderdi. Horat, bu mesajı gönderirken "Başkanım siz daha iyi bilirsiniz, Sinan silahla geliyordu limana, Haluk'un oradan da geçebilir" dedi. Demirbaş da "Bence de öyle olacak, ona göre yapacağız planı" karşılığını verdi.

Olcay Kılavuz: Cinayet işlendiğinde MHP Mersin Milletvekili olarak görev yapıyordu. Cinayetin ardından tetikçiyi İstanbul’a bırakan Tolgahan Demirbaş, Olcay Kılavuz’un Bağlıca'daki evinde saklandı. Kılavuz, bu sırada Demirbaş'ı gözaltına almaya gelen polislere direnmeye çalıştı. Olcay Kılavuz yine cinayetten yarım saat sonra Tolgahan Demirbaş'ı iki kez aradı. Ayşe Ateş, savcıya verdiği ifadede eşinin öldürülmesinden dolayı Yıldırım'ın yanı sıra Kılavuz'u da suçlamıştı. Hakkında Parlamenter Suçlar Soruşturma Bürosu'nda dosya bulunuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Sinan Ateş Ömer Şanlı Olcay Kılavuz Burak Kılıç