Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tanju Özcan, mültecilere yönelik yeni önerisini açıkladı

Yerel seçimler için Bolu Belediye Başkanlığına yeniden aday olan Tanju Özcan, katıldığı canlı yayında Suriyeli mültecilere yönelik yeni açıklamalarda bulundu. Bolu Belediyesi'nde mültecilere yönelik yaptığı uygulamalarla gündeme gelen Özcan, programda yeni önerilerini sıraladı.

Tanju Özcan, mültecilere yönelik yeni önerisini açıkladı

Bolu'ya yeniden aday olan Tanju Özcan, mültecilere yönelik uygulamalarıyla gündem olmuştu. Sözcü TV'de canlı yayına katılan Özcan, sığınmacılar için "Artık Suriye'ye gidin filan demiyorum..." diyerek yeni önerisini açıkladı.

Şimdiye kadar daha bireysel çözümler üzerinden ilerlediğini söyleyen Özcan bundan sonrası için söylemlerinde değişikliğe gittiğini söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

"Artık Suriye'ye gidin demiyorum.... Sayın Kılıçdaroğlu'na seçimden önce söyledim. Sevr'den sonra imzalanan en vahim anlaşmada yani Geri Kabul Anlaşması'ndan çekilelim tek taraflı.

Suriye'ye mi dönecekler Almanya'ya mı dönecekler, Yunanistan'a mı gidecekler gitsinler.

Biz daha kaç yıl bakacağız? Bizim sanki çok düzgün bir ekonomimiz var. Emekliye zam veremiyoruz, sığınmacılara her konuda yardımcı oluyoruz. Yeter ama artık. Buna dur demek gerekiyor."

ÖZCAN'DAN DEM PARTİ AÇIKLAMASI

DEM partisiyle iş birliği sorusuna ise 'Ben DEM Partisi ile iş birliği yapılmaması görüşündeyim. Bolu'da böyle bir şey söz konusu değil olmaz da, Ben DEM partililerle bırakın iş birliği yapmayı aynı kaldırımda bile yürümemeyi tercih ediyorum.

Etnik milliyetçilik yapanlarla işim olmaz ama parti yetkilileri bu iş birliğini yapıyorsa ben bundan memnun kalmam ama takdiri de parti meclisine bırakırım' ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

DEM Parti Ekonomi mülteci Parti Meclisi sığınmacı Tanju Özcan Suriye