Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/siyaset/video-iyi-parti-lideri-meral-aksener-partisinin-istanbul-adayinin-bugra-kavuncu-oldugunu-duyurdu-17830

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin İstanbul adayının Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener partisinin İstanbul adayının Buğra Kavuncu, Balıkesir adayının Turhan Çömez ve Sincan'da da Fatih Koca'nın aday olduğunu duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayının Buğra Kavuncu olduğunu bildirdi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi adaylarını da açıklayan Akşener, partisinin Balıkesir adayının Turhan Çömez, Sincan adayının ise Fatih Koca olduğunu kaydetti.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

CHP'YE NATO ELEŞTİRİSİ

"Biliyorsunuz İsveç'in NATO'ya katılım protokolü dün Meclis'te İYİ Partimizin 'hayır' oyuna rağmen Cumhur İttifakı ve CHP'nin 'evet' oyları ile kabul edildi. Biz İYİ Parti olarak en başta ne dediysek onun arkasında olduk. Öyle bir oylama yaşadık ki, adeta turnusol kağıdı niteliğindeydi. 'AK Parti ile aynı bildiriye imza atmayız' diyenlerin el kaldırdığına şahit olduk.

EMEKLİ MAAŞLARI 

Şayet asgari ücret, asgari ücretse emekli maaşı nasıl asgari ücretin altında olabiliyor? 3 yıldır emekli maaşlarını asgari ücretle eşitleyin çağrısı yapıyoruz. Emeklilerimiz için her geçen gün kötüleşen tabloyla karşı karşıyayız. Daha 10 yıl önce asgari ücretin yüzde 24 üzerinde maaş alan emeklilerimiz bugün neredeyse asgari ücretin yarısı kadar maaş alıyor.

Sayın Erdoğan, emeklilerimiz üzerindeki ağır yükü kaldırın. En düşük maaşını asgari ücret seviyesine çıkarın. Kök maaş işinden vazgeçin. Yüksek ücret üzerinden prim ödeyenleri cezalandırmayın. Emeklilerimiz kendi hayatlarında değil, evlatlarının hayatlarından da sorumlu"

KAYMAKAM-İMAM TARTIŞMASI

Bir cami imamının, hutbede; şehitlerimizle ilgili bölümü, okumaması rezaleti üzerinden; yine bir kavga çıktı. Üstelik, o kadar vahim bir kavga ki… Bir yanda imam, kendisine baskı yapıldığını söylüyor. Diğer yanda ise, imama görevini hatırlatan kaymakamla ilgili; sözde iddialar havada uçuşuyor. Kaymakamın bıyığının şekli bile; şehitlerimizin, aziz hatırasına yapılan saygısızlığın, önüne geçiyor.

Allah aşkına, böyle bir rezalet olabilir mi? Bu devletin imamına kim, neden ve nasıl baskı yapıyor? Hayırdır? Türkiye’de bölgelere göre, çok hukuklu bir düzene mi geçtik? Yerine göre, camisine göre, baskısına göre; farklı hutbeler okutmaya mı başladık? Devleti yönetenler, bunları neden açığa çıkarmıyor? Diyanet neden sessiz kalıyor?

İSTANBUL ADAYI BUĞRA KAVUNCU OLDU

Akşener, yerel seçimlere ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı. Balıkesir Belediye Başkan adayının da Turhan Çömez olarak açıklayan Akşener, Sincan Belediye Başkan adayı da Sinan Koca olarak duyurdu.

Akşener, Kavuncu'nun adaylığını şu sözlerle duyurdu:

"Buğra Kavuncu ben adayım ben istiyorum dedi. İstanbul Belediye Başkan adayımız Buğra Kavuncu. 

Haber Kaynağı : 12punto