Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

A Milli Takım turnuvaya çeyrek finalde veda etti

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda’ya 2-1 yenildi ve turnuvaya veda etti.

A Milli Takım turnuvaya çeyrek finalde veda etti

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde A Milli Futbol Takımı, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Hollanda ile oynadı.

Milliler ilk yarıyı 1-0 önde tamamlasa da ikinci yarıda yediği gollerle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Ay-yıldızlılar bu sonuçla turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Şampiyonada F Grubu’nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile karşılaşan kırmızı-beyazlılar 6 puanla ikinci olarak adını bir üst tura yazdırmıştı.

A Milliler son 16 turunda da Avusturya’yı 2-1'lik skorla elemişti.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 1. dakikasında Hollanda tehlikeli geldi. Rakiplerinden kurtularak ceza sahasına giren Memphis Depay'ın kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

11. dakikada rakip yarı alana hızla geçen Ferdi Kadıoğlu'nun pasında Salih Özcan topla buluştu. Salih'in ceza sahası dışından vuruşunda, top üstten dışarı çıktı.

29. dakikada Hakan Çalhanoğlu, kullandığı serbest vuruşta topu ceza sahasına ortaladı. Kale sahası önündeki Abdülkerim Bardakcı, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı direğin üstünden auta gönderdi.

Türkiye 35. dakikada golü buldu. Arda Güler'in ceza sahasının sağ tarafından arka direğe doğru gönderdiği ortada topa iyi yükselen Samet Akaydın, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 0-1

Mücadelenin ilk yarısı Türkiye'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

55. dakikada Türkiye, gole çok yaklaştı. Arda Güler'in uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta top direkten dönüp auta çıktı.

Hollanda 70. dakikada karşılaşmada beraberliği yakaladı. Memphis Depay'ın kullandığı kornerde Stefan de Vrij yaptığı kafa vuruşuyla maçta skoru 1-1 yaptı.

Bu golden 6 dakika sonra Cody Gakpo attığı golle Hollanda'yı 2-1 öne geçirdi.

Türkiye maçın son bölümünde beraberlik sayısı için yüklenip pozisyonlara girse de gol bulamadı ve Hollanda maçtan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.

Yarı finale yükselen Hollanda, İngiltere'nin rakibi oldu.

SAMET AKAYDİN MİLLİ TAKIMDAKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

Milli futbolcu Samet Akaydin, Hollanda maçında attığı golle A Milli Futbol Takımı’ndaki ilk gol sevincini yaşadı. Samet ayrıca sakatlığından dolayı oyuna devam edemedi ve yerine Cenk Tosun oyuna dahil oldu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde A Milli Futbol Takımı, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Hollanda ile karşılaşırken, millilerin ilk golü Samet Akaydin’den geldi. Mücadelenin 35. dakikasında Arda Güler’in sağ kanattan ortasında arka direkte iyi yükselen Samet, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 1-0 oldu.

30 yaşındaki futbolcu böylece milli takımdaki 10. maçında ilk gol sevinicini Hollanda karşısında yaşadı.

Müsabakaya 11’de başlayan Samet Akaydin, sakatlığından dolayı oyuna devam edemedi ve yerine 82. dakikada Cenk Tosun oyuna dahil oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

A Milli Futbol Takımı Almanya Avrupa Şampiyonası EURO 2024 Hollanda maç Portakal Şampiyon Türkiye